Nijmegen Devils bereidt zich in Duitsland voor op seizoenstart

18 september 2022

Ahoud Devils Nijmegen is druk bezig met de voorbereiding op een nieuw seizoen in de Eredivisie. Onder leiding van de ‘nieuwe’ coach Danny Cuomo wordt twee keer per week getraind in het Duitse Wesel. Met nog een week te gaan tot de seizoensstart is het tijd om eens poolshoogte te nemen.

De ijshal in Wesel. Foto: Paul Nicolaassen (IJshockeyfoto.nl)

Het Eislaufcenter in Wesel is vanaf het Triavium ongeveer een uur rijden met de auto. Een hal die geopend werd in 1980. Eind jaren tachtig werd in de hal door het toenmalige EHC Wesel zelfs even ijshockey op het tweede niveau in Duitsland gespeeld. Nu is het noodgedwongen de tijdelijke trainingshal van de Nijmeegse ploeg die vorig jaar kampioen werd in de Eerste Divisie. De technische problemen met de ijsmachines in het Triavium zorgen ervoor dat Devils pas in november in de eigen hal terechtkan, waardoor de spelers de nodige autokilometers moeten maken om voldoende trainingsuren te kunnen maken.

Foto: Paul Nicolaassen (IJshockeyfoto.nl)

Nieuwe coach

Op vrijdagavond werkt de spelersgroep onder leiding van de nieuwe coach Danny Cuomo een intensieve training af. Vorig jaar was de in Levack, Ontario geboren Cuomo nog de hoofdcoach van Zoetermeer Panters in de Beneliga, maar nieuw voor Nijmegen is hij natuurlijk niet. Cuomo kwam halverwege de jaren tachtig in Nijmegen terecht als speler en was als coach in de bank verantwoordelijk voor een aantal van de grootste ijshockeysuccessen in de rijke Nijmeegse ijshockeygeschiedenis.

Cuomo werkte al met de jeugd van Nijmegen en neemt nu dus ook de hoofdmacht onder zijn hoede. Na de training kijkt hij nuchter vooruit naar het komende seizoen. ‘We zijn om bekende redenen een paar belangrijke spelers kwijtgeraakt en met de situatie in het Triavium zal het niet makkelijk worden. Maar het is een enthousiaste groep, die tijdens de trainingen hard werkt. We gaan er gezien de omstandigheden het beste van maken.’

Foto: Paul Nicolaassen (IJshockeyfoto.nl)

Veel bekende gezichten op het ijs

De energie op het ijs valt inderdaad op tijdens de sessie. Bekendste, oude bekende, gezicht op het ijs is die van doelman Tomislav Hrelja. De 33-jarige goalie speelde vorig jaar in Zoetermeer, maar heeft een lang verleden in Nijmegen. Het is nog maar een paar jaar geleden dat hij het doel verdedigde van het Nederlands team tijdens het wereldkampioenschap in Estland. Hij is maar één van de spelers op het ijs in Wesel, met vanzelfsprekend ook weer heel veel bekende gezichten. De foto’s van hoffotograaf Paul Nicolaassen vertellen daarbij het hele verhaal.

Nijmegen opent seizoen in Dordrecht

Ahoud Devils Nijmegen opent het seizoen logischerwijze met de nodige uitwedstrijden. Op zaterdag 24 september staat de uitwedstrijd bij Dordrecht Lions op het programma. Die ontmoeting staat voor 20.15 uur op het programma. Voor de thuiswedstrijden die in de weken daarna op het programma staan, moet nog een nieuwe datum worden gevonden. Dat betekent dat de tweede wedstrijd van het verse seizoen pas op 15 oktober wordt gespeeld. Devils rijst dan af naar Amsterdam voor een wedstrijd tegen de ploeg die vorig jaar op de derde plaats eindigde in de Eredivisie.

Hoofdsponsoren