10x
5x
1x
1x

AFGELASTEN ALLE COMPETITIES SEIZOEN 2019-2020 ! ABRUPT EINDE EN GEEN PLAY-OFFS

12 maart 2020

Het bestuur van de Beneleague heeft per direct het besluit genomen de competitie te beëindigen. Ook in Nederland en België wordt al het ijshockey gestopt.

Voorzitter Pascal Nuchelmans van de Beneleague: ‘Het is een enorm ingrijpend besluit om te nemen, maar het is door de actualiteit onvermijdelijk geworden. We nemen onze verantwoordelijkheid richting spelers, begeleiders en supporters. De Beneleague, de RBIHF en IJshockey Nederland hebben hier intensief contact over gehad en in gezamenlijkheid het besluit genomen dat we alles voor dit seizoen stilleggen. Dat betekent voor de Beneleague dat we het seizoen afsluiten zonder kampioen.’

IJshockey Nederland maakte eerder vandaag al bekend dat alle wedstrijden die onder verantwoordelijkheid van de Nederlandse bond vallen, worden geschrapt. Dat is inclusief de finales in de Eerste Divisie en de finaledagen voor de jeugd en senioren die voor later deze maand op het programma staan. Ook de Belgische bond stopt dus al het ijshockey dat onder controle van de RBIHF valt. Nuchelmans: ‘IJshockey is een nationale sport en het is niet verantwoord om betrokkenen te laten reizen. Het is echt enorm spijtig, maar de gezondheid van alle betrokkenen en het voorkomen van verdere verspreiding van het virus staan voorop.’

Nederland en België volgen met het afgelasten van het seizoen een trend die overal door Europa zichtbaar is. In Duitsland schrapten de hoogste drie competities al eerder de play-offs. In de aan Nederland grenzende deelstaat Noordrijn-Westfalen is ook al het ijshockey van hoog tot laag per direct gestopt. Ook in veel andere landen worden intensieve maatregelen genomen.

Al met al betekent dit dat het seizoen 2019-2020 abrupt tot een einde komt. Een zeer zwaar besluit, maar een weloverwogen besluit.

Bij de Select 4-u Devils Nijmegen komt dit besluit hard aan, maar is er wel begrip. De ploeg maakte de laatste weken een prima indruk en het had er alle schijn van dat een uitermate moeilijk seizoen toch nog met glans afgesloten kon gaan worden. Het toch door laten gaan met daaraan gekoppeld de verhoogde kans op verspreiding van het corona-virus, is uiteraard geen optie. Uiteindelijk gaat het om een ieders gezondheid.

De Select 4-u Devils vraagt uw begrip, wenst u allen tevens veel gezondheid toe en zullen achter de schermen het seizoen afsluiten en zich focussen op de toekomst. Het bestuur zal op korte termijn met verdere berichtgevingen komen.

 

Hoofdsponsoren