Devils knokt zich in eigen hal naar punt tegen Lions

10 december 2022

Ahoud Devils Nijmegen knokte zich net als het Nederlands voetbalelftal op vrijdagavond terug uit achterstand. Net als bij Oranje was dit in de extra speeltijd uiteindelijk niet voldoende voor de winst . De overtime levert de ploeg van Danny Cuomo wel een punt op.

Dordrecht Lions kwam in het Triavium in de eerste periode op een 0-1 voorsprong via een treffer van Martijn Broerse. Deze voorsprong werd vervolgens in de tweede periode uitgebreid naar 0-2 dankzij de treffer van Mex Cornelder. Daarmee zag het er niet goed uit voor Nijmegen, dat voor het laatst op 28 oktober een zege boekte.

Historisch gezienĀ  heeft Nijmegen vaak de kracht gehad om zich vanuit achterstand terug te knokken in wedstrijden. De zogenoemde Nijmeegse mentaliteit was ook in het duel met Dordrecht Lions op vrijdagavond zichtbaar. Waar Wout Weghorst als invaller het Nederlands elftal in Qatar op het goede spoor zette, zo deden Daan van den Boogaardt en Mike Vedder dat voor Ahoud Devils Nijmegen.

Aansluitingstreffer

Eerstgenoemde scoorde na drie minuten spelen in de derde doorgang de aansluitingstreffer na voorbereidend werk van Boris van Bergen en Jesse Hendriks. Vijf minuten, en een knokpartijtje, later profiteerde Vedder van goed werk van Jakub Corba en Zino Vallen om op de powerplay de gelijkmaker te scoren. Daarmee was Nijmegen weer helemaal terugĀ  in de wedstrijd.

Daarmee houdt de vergelijking met het tegelijkertijd spelende Nederlandse elftal echter op. Devils moest nog een keer terugkomen in de wedstrijd. Vijf minuten na de gelijkmaker van Mike Vedder zette de ervaren Erik Brand Dordrecht opnieuw op voorsprong. Devils toonde echter wederom veerkracht. Van den Boogaert scoorde zijn tweede van de wedstrijd op assist van Yan Kokke en Jesse Hendriks om Devils tenminste een punt te bezorgen.

Overtime

In de extra speeltijd had Dordrecht minder dan 40 seconden nodig om het duel te beslissen. Valentijn Scheffe liet zien zijn scorende vermogen nog niet verloren te hebben met het winnende doelpunt.

Devils heeft nu vier punten uit elf duels, wat goed is voor de elfde plek op de ranglijst in de dertien teams tellende Eredivisie. Volgende tegenstander is zondagavond om 20.00 uur Yeti’s Breda, dat met 10 uit 10 een plekje hoger staat op de ranglijst. De eerstvolgende thuiswedstrijd van Nijmegen staat voor vrijdagavond 23 december op de speelkalender. Tegenstander in Het Triavium is dan Utrecht.

Hoofdsponsoren