Ahoud Devils grijpt met ruime zege voorsprong in finaleserie

20 maart 2022

Ahoud Devils heeft zaterdagavond op overtuigende wijze de leiding genomen in de finaleserie om de titel in de Eerste Divisie. Floris Vooren had drie goals en een assist in de 4-9 overwinning op Utrecht Dragons. Vrijdag gaat de best-of-five verder in Nijmegen.

Nijmegen kende een uitstekende start op de Vechtsebanen. De ontmoeting was nog geen drie minuten oud toen Vooren de puck ontfutselde aan een tegenstander, alleen op de keeper af kon schaatsen en afrondde. De jeugdinternational deed dit acht minuten later nog een keertje over, deze keer tijdens een Utrechtse powerplay. Ook ditmaal was de afronding onberispelijk, 0-2.

Het vormde het begin van wat een aantrekkelijk en doelpuntrijk duel zou worden, waarin ook Utrecht een belangrijke rol zou spelen. De formatie uit de Domstad kreeg genoeg kansen om de uitslag een ander aangezicht te geven, maar Maarten Naeff keepte een uitstekende wedstrijd voor Devils en droeg daarmee een belangrijke steen bij aan de overwinning van Ahoud Devils Nijmegen.

Na de shorthanded goal van Vooren ging de powerplay van Dragons nog door en was het Indy Bontan die na een prima pass voorlangs van Boris Sevo kon binnenschieten. Diezelfde Bontan zorgde in de openingsminuut van de tweede periode zelfs voor de gelijkmaker. Nijmegen liet zich hier echter niet door van de wijs brengen en een paar minuten later was het Peter Vissers die vrijwel direct na een gewonnen face-off van Devils de puck met een handig schot achter Shane Sturkenboom wist te schieten. Devils weer op voorsprong en dat zou tijdens de wedstrijd niet meer veranderen.

Nijmegen liep zelf tegen de nodige straffen op, maar dat gold aan het einde van de tweede en het begin van de derde periode ook voor Utrecht. Nijmegen profiteerde eerst via een bekeken powerplayschot van Jamie Pilgrim en vervolgens was het Eric Hoogvliets die vanuit een lastige hoek de puck achter de Utrechtse doelman wist te werken voor de 2-5, waarmee Devils op een comfortabele voorsprong kwam.

Dragons gaf echter nog niet op. Geno Zwiers zorgde kort na de treffer van Hoogvliets voor de derde Utrechtse treffer. Daarna was het echter vooral Nijmegen dat de klok sloeg. Eric Hoogvliets en Peter Vissers pikten hun derde assist van de wedstrijd op bij de zesde Nijmeegse treffer, van Yordie Mater. Vervolgens schoot Jay Plamont een rebound binnen nadat Sturkenboom een inzet van Vooren nog net had weten te keren. Plamont kreeg daarna een uitgelezen kans om het totaal van Devils nog verder op te voeren. Utrecht haalde de goalie vroeg van het ijs om nog iets te forceren, maar incasseerde slechts een zuiver schot van Plamont in het midden van het net.

Vooren zette nog een extra pluim op de Nijmeegse overwinningshoed, alvorens Bontan met zijn derde goal van de wedstrijd in de slotminuut nog iets terugdeed namens Dragons. Komende vrijdagavond gaat de serie verder in het Triavium. Een dag later staat het derde duel op het programma. Die wedstrijd wordt weer in Utrecht gespeeld.

Hoofdsponsoren