10x
5x
1x
1x

Ahoud Devils sluit bekercompetitie af met 4-2 winst op Den Haag

Bestuur
1 december 2018

De Ahoud Devils Nijmegen hebben de laatste wedstrijd in de bekercompetitie met 4-2 winst afgesloten. De bekerwinnaar van afgelopen seizoen, Cairox Den Haag, zal daardoor de halve finale moeten spelen tegen de Microz Eaters Limburg. De Nijmegenaren nemen het in de halve finale op tegen de Unis Flyers Heerenveen, waarbij de Friezen in de Best-Of-Three serie het thuisvoordeel hebben en een eventuele derde en beslissende wedstrijd voor een plaats in de bekerfinale dus in Heerenveen zal plaatsvinden.

De Devils begonnen sterk aan de wedstrijd tegen de Hagenezen. Na een rumoerige week in ijshockeyland vanwege transfers en dergelijke, betraden de Devils sterk gemotiveerd en met de nieuwelingen Luke Zwartbol en Marcel Kars het ijs in het Nijmeegse Triavium. Den Haag werd meteen onder druk gezet, maar Tomislav Hrelja, vorig jaar nog spelend voor Nijmegen, wist zijn doel goed te verdedigen. Na ruim 11 minuten wist Nijmegen door een goal van Kayo van Zoest de score toch te openen. Den Haag speelde om dat moment met een man minder, Oliver Pataky zat namelijk een 2 minuten straf uit. De Devils hielden de druk op de Haagse verdediging, zelfs in ondertal (Wessel Copier zat wegens tripping op de strafbank) waren de kansen voor de thuisploeg. Inmiddels is bekend dat de schotkracht van RJ Reed enorm is, Den Haag-speler Stace van Bentem blokte zijn schot maar viel direct uit met een blessure aan zijn enkel.

De tweede periode begon weer met sterk Nijmeegs spel, beide ploegen stonden met 4 man. Branden Eden moest nog 1 minuut en 31 seconden zitten vanwege High Sticking, terwijl aanvaller Mike Verschuren nog 2 minuten door moest brengen op de strafbank. De 29 seconden powerplay welke Nijmegen kreeg na de terugkeer van Branden Eden werd gebruikt om de zoveelste aanval op te zetten. Op het moment dat Den Haag weer compleet was, scoorde Nick de Jong op aangeven van Jeffrey Melissant en RJ Reed de 2-0. Vijf minuten na de 2-0 stond het echter weer gelijk, door doelpunten van Alan van Bentem en Raymond van der Schuit kwam de formatie van coach Chris Eimers volledig terug in de wedstrijd. Met deze gelijke stand werd de tweede periode dan ook afgesloten. 

In de slotperiode bleef Deniz Mollen met een blessure achter in de kleedkamer. Tweede goalie Jefrey Vermeulen was een waardig vervanger, een verademing om te zien dat de keeper welke eigenlijk weinig speeltijd krijgt, op een dusdanige manier zijn doel weet schoon te houden. Een geruststellende gedachte voor de Devils-supporters. Den Haag moest winnen in de reguliere speeltijd om de halve finale tegen Microz Eaters Limburg te ontlopen, maar zover lieten de Nijmeegse Canadezen Reed en Eden het niet komen. Het was RJ Reed die op aangeven van Jeffrey Melissant de 3-2 scoorde, Branden Eden maakte een eind aan alle Haagse illusies door op aangeven van Levi Houkes en Nick de Jong de eindstand op 4-2 te zetten.

Met nog 7 seconden op de klok moesten de officials nog de nodige administratieve handelingen verrichten. Nick de Jong werd wegens een boarding-penalty voor 2 plus 10 minuten naar de strafbank verwezen. Routinier Marcel Kars en de Haagse captain Alan van Bentem kregen het hierdoor ook met elkaar aan de stok en moesten eveneens voor respectievelijk 2 en 4 minuten de strafbank in.

Door deze overwinning eindigt Ahoud Devils Nijmegen op de derde plaats en de Hagenezen op de vierde. Daarmee zijn de halve finales dus duidelijk. De regerend bekerkampioen Cairox Den Haag zal rond de feestdagen in een best-of-three uitkomen tegen Microz Eaters Limburg. Ahoud Devils zal waarschijnlijk op 29 december in Heerenveen de Unis Flyers treffen en dan op 30 december om 18:00 uur in Triavium de tweede halve finale wedstrijd spelen. Mocht er een derde wedstrijd nodig zijn, dan is deze vooralsnog gepland op 2 januari om 20:00 uur in Heerenveen. Zodra het schema definitief is en de kaartverkoop gestart, zullen we dat op deze site berichten.

Vanavond gaat de strijd in de BeNe-League weer verder. De Nijmegenaren zullen zaterdagavond afreizen naar de Phantoms Antwerpen, vrijdag 7 december komen de Phantoms naar Nijmegen.

 

 

Hoofdsponsoren