10x
5x
1x
1x

AHOUD levert dubbele hoogglans !

Bestuur
7 maart 2019

Na het winnen van de Nederlandse beker hebben de Ahoud Devils Nijmegen ook de finale om het Nederlandse Kampioenschap naar zich toe weten te trekken. In Tilburg werd HIJS Hokij Den Haag volledig verdiend aan de kant gezet. Nijmegen behaalde haar 10e landstitel met een prima 7-4 overwinning op de winnaar van de ‘triple’ in het vorige seizoen. Voor de 2e keer in de clubhistorie hebben de spelers van Ahoud Devils hiermee de dubbel te pakken. Eerder gebeurde dat in 1998-1999.

“De ambitie was 2 finales, nu hebben we 2 prijzen ! Wat een seizoen, Nijmegen gewoon weer waar we horen: de TOP van Nederland !”

Onder het toeziend oog van meer dan 500 meegereisde Devils-Fans begon Nijmegen geconcentreerd aan de finale tegen de regerend landskampioen Den Haag. De ploeg van Chris Eimers speelde een prima openingsfase, was op dat moment de betere ploeg tegen een Nijmegen wat enigszins moeizaam aan de wedstrijd begon. De Devils waren daarentegen wat effectiever en namen brutaal de voorsprong via Kayo van Zoest. Wat volgde waren wat minuten dat goalie Deniz Mollen de Nijmegenaren op de been hield, ondanks een klein overwicht van de Hagenezen.

Nijmegen-verdediger Evo Suurhoff verschalkte Tomislav Hrelja met een schot vanaf de blauwe lijn en liet het Nijmeegse publiek voor de 2e keer juichen. Den Haag deed vlak erna iets terug via Pataky, waardoor de teams met een 2-1 voorsprong voor Nijmegen de eerste rustperiode in werden gestuurd. De Devils moesten de 2e periode meteen nog een penalty-kill uitvoeren, RJ Reed begon in de strafbank vanwege een straf opgelopen vlak voor het einde van de 2e periode. De Haagse ploeg kan uitermate effectief zijn in de powerplay en liet dat ook in de start van de 2e periode zien. Via Raymond van der Schuit werd de stand gelijk getrokken, 2-2.

De gelijkmaker schudde Nijmegen in ieder geval wakker. Met snelle combinaties en enorme inzet werd Nijmegen de bovenliggende partij en zouden doelpunten niet lang uit kunnen blijven. Liefst 19 schoten op het Haagse doel, terwijl er slechts 5 werden afgevuurd op Deniz Mollen, de Ahoud Devils brachten de supporters in extase. Wessel Copier schoot halverwege de wedstrijd op schitterende wijze in de bovenhoek de derde treffer binnen. De laatste 5 minuten van de 2e periode bekroonde RJ Reed met 2 treffers het overwicht van de Ahoud Devils en kon Nijmegen zich gaan opmaken voor de slotperiode met een 5-2 voorsprong.

HIJS zette nog 1 keer aan voor een slotoffensief nadat Kayo van Zoest met zijn 2e treffer de Devils op een 6-2 voorsprong had gezet. Raymond van der Schuit benutte in powerplay (op een assist van toekomstig Nijmegen-speler Jurryt Smid) de ruimte die hij kreeg en 3 minuten later verkleinde Jasper Kick de achterstand door de 6-4 te scoren. Tot een echt slotoffensief kwam het echter niet. De Haag liep nog tegen 2 straffen op, haalde in de slotminuut zijn goalie nog naar de kant echter tevergeefs. RJ Reed kon eenvoudig het slotakkoord in het verlaten Haagse doel schieten en bepaalde de eindstand op 7-4 in Nijmeegse voordeel.

Nijmegen moet zich gaan opmaken voor slotakkoord !

Vrijdag beginnen de play-offs voor het kampioenschap van de BeNe-League. De Ahoud Devils reizen hiervoor af naar Geleen en zullen zondag 10 maart in Triavium de 2e wedstrijd in de kwartfinale spelen, aanvang 17:00 uur. Uiteraard zal daarbij in eigen huis de beker nog een keer aan het thuispubliek worden getoond. Het team zelf heeft zijn ogen natuurlijk gericht op wedstrijd. Bij verlies zou het zo maar eens de laatste wedstrijd van het seizoen kunnen worden. In een best-of-three maken de Ahoud Devils Nijmegen en de Microz Eaters Limburg uit wie er naar de halve finale gaat. De halve finale zal eveneens in een best-of-three gespeeld worden, tegenstander komt met zekerheid uit Belgiƫ, Herentals en Leuven maken onderling uit wie de volgende ronde in mag en ontmoet daarin de winnaar tussen Nijmegen en Geleen.

U kunt er bij zijn, bestel uw tickets online via onderstaande banner

Hoofdsponsoren