Amsterdam maatje te groot voor Nijmegen

7 januari 2023

Ahoud Devils Nijmegen slaagde er vrijdagavond voor zo’n 300 toeschouwers niet in de ongeslagen status van Amsterdam Tigers te doorbreken. In een wat eenzijdige wedstrijd ging de krappe selectie van coach Danny Cuomo uiteindelijk met 0-9 onderuit.

Slechts veertien spelers waren er beschikbaar voor de wedstrijd, waarbij Frank Janssen zijn plekje in de bank nog inruilde voor een positie op het ijs. De ploeg werkte de hele wedstrijd keihard om de schade zo beperkt mogelijk te houden en werd na afloop dan ook collectief uitgeroepen tot Man of the Match. Goalies Tomislav Hrelja en Patrick Vermeulen maakten de nodige prima saves om te voorkomen dat Amsterdam de dubbele cijfers zou halen. Beide doelmannen speelden de helft van het duel.

Dat laatste was een reƫele mogelijkheid tijdens de ontmoeting, die zich vooral afspeelde in het verdedigingsvak van Nijmegen. Pas in het tweede deel van de eerste periode wist Nijmegen voor het eerst op het Amsterdamse doel te schieten. Doelman Robin Arndt hoefde ook in het restant van het duel maar sporadisch in actie te komen om de shutout op zijn naam te brengen. Al was Nijmegen in de slotfase van de openingsperiode en richting het slot van de wedstrijd een paar keer dreigend aanwezig in het aanvalsvak.

Het eerste doelpunt viel al snel. De 30-jarige Tsjechische aanvaller Petr Novak werd na een gewonnen face-off al na tien seconden in positie gebracht om met een laag schot de score te openen. Het was de eerste van drie goals voor de in Praag geboren aanvaller, die in eigen land in lagere divisies speelde. Ook Lance van Duin, Michael Mackie-Kwist, Marino Bakker, Donny Pohlman, Billy Grapperhaus en Kalle Pirinen kwamen tot scoren voor de ploeg uit de hoofdstad. De treffers werden keurig gelijkmatig over de periodes verdeeld.

De ontmoeting stond onder leiding van referees Jeroen Hesselberth en Mike Overleg. Laatstgenoemde is een voormalige international die de overstap aan het maken is naar het refereekorps en maakte een prima indruk tijdens de wedstrijd. Zijn jongere broer Stef Overweg stond bij Amsterdam in de opstelling.

Veel hersteltijd is er niet voor Nijmegen. Zaterdagavond staat alweer de uitwedstrijd in Geleen op het programma. Volgende thuiswedstrijd op 20 januari als Red Eagles ‘s-Hertogenbosch te gast is in het Triavium.

Hoofdsponsoren