Eerste uitwedstrijden van Ahoud Devils

17 oktober 2022

Het wordt een seizoen met handicaps. Dat hadden we eind vorig seizoen niet gedacht, echter door de onzekerheid rond het wel of niet ijs, persoonlijke omstandigheden en leeftijd is onze selectie behoorlijk uitgedund.

Onder leiding van Danny Cuomo (wie kent hem niet) gaan de Devils met een zeer jonge selectie het nieuwe seizoen in. De meeste spelers zijn jonger dan 23, de jongste nog maar 16. Doelstelling: geen laatste worden en veel progressie maken. Is het alleen maar treurnis? Nee zeker niet, Mike Vedder, Jesse Hendriks, Thomas Jeukens, Gijs Kilkens en Tomislav Hrelja zijn weer terug op het oude honk. Jongens als Jay Plamont, Guus Janssen, Jamie Pilgrim, Boris van Bergen, Zino Vallen, Daan van den Boogaard en Eric Hoogvliets blijven zich sterk maken voor de Ahoud Devils. Daar komen de aanstormende talenten bij! In de breedte komen we echter nog tekort.

De eerste wedstrijd in Dordrecht is verloren met 10-5. Met slechts enkele uren training en dat steeds met een half team, was het eigenlijk niet eens zo’n slechte wedstrijd. De goals aan Dordse kant vielen nogal makkelijk. Er was strijd, hard werken en mooie goals van de Ahoud Devils.

Op zaterdag 15 oktober stond de wedstrijd tegen titelfavoriet Amsterdam op het programma. Een heel sterk en op elkaar ingespeeld team. De verwachting was een flinke nederlaag en dat viel uiteindelijk met 9-2 mee. Na de eerste periode stond het 5-2, de tweede periode werd aan beide kanten de nul gehouden, waarna in de derde periode de vermoeidheid toe begon te slaan. Een uitblinkende Tomislav hield samen met de sterk staande verdediging de schade beperkt. De mannen gingen met een lach het ijs af, tevreden dat er genoeg weerstand is geboden.

Er is weer ijs in Nijmegen en er komt versterking voor onze selectie. We gaan vol goede moed volgende week naar Zoetermeer waarna op 4 november de eerste thuiswedstrijd tegen Leeuwarden gespeeld wordt. Ik zeg: komt dat zien!

Hoofdsponsoren