10x
5x
1x
1x

BeNe League teams zien af van een ‘gecombineerde competitie’

6 oktober 2020

BeNe League teams zien af van een ‘gecombineerde competitie’

Door het niet kunnen spelen met publiek en andere onzekerheden die Corona voor de BeNe League teams met zich meebrengt, is afgelopen week door de Nederlandse deelnemers aan de BeNe League besloten om geen BeNe League te spelen. 

Er is vervolgens gezocht naar oplossingen om deze groep spelers, al met al toch zo’n 100 ijshockeyers, wel aan het spelen te houden. Onderzocht is of een gecombineerde competitie met de Eerste Divisie mogelijk is. Vanuit IJshockey Nederland en vanuit Zoetermeer Panters zijn er voorstellen ingebracht. Het leek niet mogelijk om tot overeenstemming te komen over een bepaalde vorm voor een gecombineerde competitie. 

De BeNe League teams hebben vandaag besloten om niet deel te nemen aan een gecombineerde competitie waardoor de Eerste Divisie weer ‘gewoon’ als Eerste Divisie een competitie kan spelen. 

Zie ook het persbericht op Face-Off 

Vanuit Nijmeegs perspectief hebben wij steeds aangegeven dat wij het liefst ons Eerste Divisie team, een groep spelers dat al jaren met elkaar optrekt, in tact laten en op een Eerste Divisie niveau laten spelen en dat de BeNe League teams een eigen vorm van competitie spelen. 

Door het besluit van de BeNe teams kan dit en kan de Eerste Divisie weer opgestart worden. 

De BeNe teams (Den Haag, Geleen, Heerenveen, Nijmegen en Zoetermeer) beraden zich over een speelvariant waarmee zij aan de slag kunnen gaan. Vooralsnog wordt december aangehouden als moment dat er daarmee gestart wordt. 

Wij onderzoeken de mogelijkheden om het spelen voor onze selectie mogelijk te maken. Als daar meer duidelijk over is komen we daar op terug!

Wij hopen dat het gaat lukken om met deze teams iets te organiseren! 

 

Hoofdsponsoren