10x
5x
1x
1x

BeNe League update

19 augustus 2020

 

BeNe League update

De afgelopen maanden was er veel onduidelijk over de gevolgen van het Corona virus voor de BeNe League. 

Onduidelijk was onder meer: mag/kan er gespeeld worden, wat zijn de risico’s, is het financieel haalbaar voor de clubs, krijgen we voldoende sponsor inkomsten, hoeveel publiek kan er bij wedstrijden aanwezig zijn, wanneer kan er gestart worden, gaan alle ijsbanen open? 

Kennende de stand van zaken nu is door het bestuur van de BeNe League en de aangesloten clubs maandag 17 augustus besloten dat de BeNe League begin december 2020 start. 

De Nederlandse teams hebben tijd nodig om tot een goed product voor de sponsoren en toeschouwers te komen en om het seizoen financieel haalbaar te krijgen. De financiële haalbaarheid speelt bij alle Nederlandse club en ook bij Nijmegen. 

De Select 4-U Devils organisatie is doende om al deze aspecten uit te werken. 

Vast staat dat de trainingen van het BeNe League team later starten dan gebruikelijk, maar wanneer weten we niet eerder dan volgende week. 

De Nederlandse clubs moeten voor 15 september besluiten of zij deelnemen aan de competitie. 

Vanuit de BeNe League organisatie komen er nog richtlijnen over een aantal zaken zoals het toegestaan aantal imports (waarschijnlijk 1), statusspelers, hoe om te gaan de ranking met wedstrijden die vanwege besmetting niet door kunnen gaan en dergelijke. 

Hoe de beker van Nederland georganiseerd kan worden, daar is IJshockey Nederland nog over bezig. Mogelijk een toernooivorm. 

Wij hebben vanuit de Select 4-U Devils organisatie het voornemen om, ondanks de latere start, deel te nemen aan deze hoogste competitie in Nederland. Alles wordt in het werk gesteld om dat mogelijk te maken. 

Woensdag 19 augustus zal er vanuit de bonden een persbericht gestuurd worden. 

De competities van het Eerste Divisie team en de jeugdteams zullen op de gebruikelijke tijdstippen starten. 

We houden jullie op de hoogte.

 

Hoofdsponsoren