10x
5x
1x
1x

Cas Staps in overleg met Nijmegen naar Mechelen

Bestuur
30 november 2018

Cas Staps speelt de resterende wedstrijden in de BeNe-League voor de Golden Sharks Mechelen. Hiermee komt voor de speler een onverwachte wending na een hectische periode. “Ik wil gewoon spelen, wedstrijdritme houden, maar echt niet meer bij Zoetermeer. Het liefst in Nijmegen, maar dat wordt geblokkeerd door de Panters. Zodra Mechelen klaar is met de BeNe-League, keer ik terug bij de Devils om weer mee te trainen,” aldus Cas Staps.

Volgend seizoen ben ik ongetwijfeld volledig inzetbaar voor Nijmegen, zij hebben voor mij de nek uitgestoken en dat waardeer ik enorm !”

De aanvaller is continue in overleg geweest met het bestuur van Nijmegen en diverse advocaten. Ook de overgang naar Mechelen is uitgebreid besproken, zowel tussen het bestuur van Nijmegen en Mechelen, alsmede tussen het bestuur van Nijmegen en de familie Staps. De Ahoud Devils zijn in dit stadium dan wel geen partij, gelukkig zijn er wel nog mensen die zich realiseren dat overleg met Nijmegen, in deze situatie niet meer dan fatsoenlijk was.

Voorzitter Joop Vullers: “Afgelopen maandag hebben wij de arbitragezaak verloren, waardoor een transfer naar Nijmegen voor Cas Staps niet mogelijk was. We hebben zelfs nog een transfersom aangeboden, maar ook die was voor Hans Toonen (voorzitter Zoetermeer) niet bespreekbaar. Het ging hem niet om geld, hij wilde eventueel nog overstag gaan als wij een andere speler van hetzelfde kaliber als Cas zouden transfereren van Nijmegen naar Zoetermeer. In mijn ogen een belachelijk voorstel, te idioot voor woorden. In het kader van goed werkgeverschap is het onmogelijk om tegen een van de Nijmeegse selectiespelers te zeggen dat hij de rest van het seizoen met tegenzin maar voor Zoetermeer moet gaan spelen, zodat Cas tussentijds naar Nijmegen kan. Uiteraard hebben we de mogelijkheden bekeken om eventueel de burgerrechter in te schakelen of een nieuwe arbitragezaak op te starten, maar gezien de doorlooptijden zien we daar vanaf. Het is voor Cas beter om zijn wedstrijden te pakken en rustig toe te werken naar september 2019 om daadwerkelijk naar Nijmegen te kunnen. Daarmee is het verhaal nog niet afgelopen, maar zal het met name vanaf de bestuurstafels de nodige aandacht gaan krijgen. Dat de verhouding tussen het bestuur van Nijmegen en Zoetermeer gebrouilleerd is lijkt mij logisch, maar ook op andere fronten is er een vreemd spel gespeeld, het krijgt allemaal nog wel een staartje.”

De voorzitter van Zoetermeer heeft kennelijk tijdens de arbitragezaak wel het besef gekregen dat Cas Staps zou blijven weigeren om voor Zoetermeer Panters uit te komen. Ondanks dat een door Nijmegen aangeboden financiële compensatie volgens zijn zeggen geen beweegreden of oplossing was, werd Cas Staps nog geen 24 uur later door voorzitter Hans Toonen als koopwaar wel aan diverse clubs aangeboden. Hierbij werd namens Zoetermeer door hem aangegeven dat, tegen het betalen van een vergoeding, hij bereidt was om toestemming te geven voor een transfer van Cas Staps, een overgang naar Nijmegen zou hij wel blijven blokkeren. Dit aanbod, waarbij een tijdens de arbitragezaak door Toonen vereiste spelersruil kwam te vervallen, werd onder meer aan Golden Sharks Mechelen en Tilburg Trappers gedaan. Beide verenigingen schakelden daarover met Joop Vullers, uiteindelijk werd de oplossing dus ingevuld met een overgang naar Golden Sharks.

Nijmegen vindt het gedrag van Hans Toonen ongehoord en onbetrouwbaar. De transfer werd aangevraagd conform de reglementen. Het afwijzen van de overgang naar Nijmegen door Hans Toonen geeft aan dat Zoetermeer in controle wil zijn waar ex-Panters naar toe gaan, alsof de speler zelf daar geen spreekrecht heeft. “Als Hans Toonen controle wil hebben over de wissels, kan hij beter bij de Nederlandse Spoorwegen gaan werken, vertragen gaat hem ook al goed af.”

Cas Staps heeft gisteravond het team van de Ahoud Devils persoonlijk geïnformeerd en bedankt voor de wijze waarop hij in het team werd opgenomen. Zijn toekomstige teamgenoten zien uit naar 8 februari 2019, Nijmegen speelt dan de thuiswedstrijd tegen Mechelen waar inmiddels ook de vorig jaar voor Nijmegen uitkomende Litouwer Aivairss Bendzius speelt.

 

 

 

 

 

Hoofdsponsoren