10x
5x
1x
1x

Competitie senioren ligt voorlopig stil

16 oktober 2020

Competitie senioren ligt voorlopig stil

De competitie en het trainen voor de senioren teams ligt voorlopig stil. De Eerste Divisie competitie is na 1 wedstrijd weekeinde gestopt. Ons Eerste Divisie team heeft wel haar uitwedstrijd in Geleen gewonnen. Voor de BeNe League was de planning om met een competitie begin december te starten. Ons team was sinds vorige week gestart met trainingen. 

De maatregelen die afgelopen dinsdag gevolgd moeten worden zorgen er voor dat alle plannen weer de ijskast in kunnen. Het wordt afwachten hoe de ontwikkelingen rondom Corona zullen zijn en of trainen en wedstrijden weer mogelijk worden. 

De jeugd (jonger dan 18 jaar) mag gelukkig wel blijven trainen, maar de competities voor hen zijn ook stil gelegd. Over een paar weken horen we of er veranderingen komen. Afwachten. 

We hebben met de BeNe League teams besproken of een competitie nog haalbaar is. We blijven optimistisch, willen op dit moment nog niet de handdoek in de ring gooien. Betekent wel … uitstel van een besluit om wel/niet te spelen. 

De vijf BeNe League teams hebben het onderstaande persbericht opgesteld. 

Weer een paar weken afwachten en hopen dat we nog aan spelen toekomen. 

PERSBERICHT

Nederlandse BeNe League clubs stellen plannen uit

De vijf Nederlandse BeNe League-teams hebben het afgelopen weekeinde met elkaar overlegd over het seizoen 2020-2021. Dit was hard nodig na de mislukte opzet van de ‘Dutch Hockey League’ en het plan van Hans Toonen voor een gedeeltelijke samenwerking met de Eerste divisie, wat onvoldoende draagvlak had.

De uitkomst van het overleg is dat wij als gezamenlijk doel hebben: starten met wedstrijden en een competitie, mits de omstandigheden dit toelaten. Vanwege de onzekere situatie zijn alle opties nog open, maar de voorkeur gaat uit om te beginnen met een Bekercompetitie en daarna een competitie samen met de Belgische teams. De Belgische clubs zijn bereid elke medewerking te verlenen die nodig is om dit mogelijk te maken.

Pas op de plaats

Door de recente maatregelen is er voorlopig een streep gezet door elk plan. Wij vrezen dat het verbod op groeps- en contactsporten nog zeker tot het einde van het jaar zal duren. Dat betekent voor de komende weken of maanden een pas op de plaats voor alle plannen en ideeën die er zijn.

Het is voor alle betrokkenen die deze sport een warm hard toedragen frustrerend en teleurstellend. Laten wij hopen dat er spoedig betere tijden aanbreken, waarbij het mogelijk wordt om na te gaan denken over trainen en het organiseren van wedstrijden.

Cairox Hijs Hokij Den Haag

Select 4-U Devils Nijmegen

Snackpoint Eaters Limburg

UNIS Flyers Heerenveen

Zoetermeer Panters

Hoofdsponsoren