10x
5x
1x
1x

Deniz Mollen nieuwe goalie AHOUD Devils

Bestuur
3 april 2018

Deniz Mollen gaat doel Ahoud Devils Nijmegen verdedigen

Bestuur werkt met Jacobs aan nieuwe selectie.

Foto’s IJshockeyfoto.nl

Deniz Mollen heeft een contract getekend bij de Ahoud Devils Nijmegen voor het seizoen 2018-2019 met een optie tot verlenging voor een tweede seizoen. De 24 jarige Mollen komt over van Kemphanen Eindhoven en volgt daarmee teamgenoot Roderick van de Hout die 2 weken geleden al een contract bij de Devils tekende.

Naast zijn wedstrijden voor Eindhoven speelde Deniz Mollen in 2014-2015 voor Tilburg Trappers, gevolgd door een seizoen bij Turnhout (B). Hij werd ook regelmatig opgeroepen voor het Nationale team U20 en in de voorselectie voor het Nationale Seniorenteam.

Trainer-Coach Alexander Jacobs erg blij met de nieuwe Devils-goalie Deniz Mollen

Voor Ahoud Devils voorzitter Joop Vullers is dit een bijzonder weerzien met “de familie Mollen”. In zijn eerste periode als voorzitter bij Nijmegen (1994- 1997), haalde hij de vader van Deniz, Risto Mollen naar de toenmalige Fulda Tigers Nijmegen.

Ook met Deniz Mollen kwam hij al eerder in contact. In de periode dat Vullers voorzitter van de ijshockeybond was (2007-2011), nam hij samen met initiatiefnemer Paul Marx de verantwoordelijkheid voor het CTO, het Centrum voor Talent Ontwikkeling, waar de ijshockeybond jonge talenten de mogelijkheid te gaf om onderwijs en topsport te combineren. Deniz Mollen maakte dankbaar gebruik van deze unieke mogelijkheid en doorliep de gehele CTO opleiding en ontwikkelde zich daar tot een van de betere keepers in Nederland. Aan het CTO kwam jammerlijk genoeg een einde nadat NOC-NSF geen financiën meer ter beschikking stelde voor deelname door de ijshockeysport.

Tomislav Hrelja
De komst van Deniz Mollen heeft tot gevolg dat de Ahoud Devils afscheid moeten nemen van goalie Tomislav Hrelja. De bijna 29 jarige Hrelja was al vanaf 2009 onderdeel van de Nijmeegse selectie.

Jeffrey Vermeulen
De 23 jarige Nijmegenaar Jeffrey Vermeulen verlengde zijn contract en zal daarmee in het seizoen 2018-2019 naast Deniz Mollen als goalie in de selectie worden opgenomen.

Nieuwkomers
De afgelopen weken is er intensief contact geweest tussen enerzijds trainer-coach Alexander Jacobs en het bestuur, anderzijds met diverse spelers in binnen- en buitenland om de Ahoud Devils Nijmegen te komen versterken.

“We verwachten op korte termijn een aantal nieuwkomers bekend te kunnen maken, zowel in de aanval als in de verdediging zullen zaken gaan veranderen.  Daarnaast heb ik mijn wensen met betrekking tot de spelers van het afgelopen seizoen bij het bestuur kenbaar gemaakt, het is nu aan Hans Cleijne en Joop Vullers om de contractuele besprekingen af te ronden”, aldus Jacobs.

Nick de Jong

De gesprekken met de bestaande selectie vinden inmiddels plaats. Naast Jeffrey Vermeulen heeft ook Nick de Jong zijn contract verlengd.

Het bestuur heeft met Nick de Jong een bijzondere afspraak weten te maken. Nick zal komend seizoen zeker nog als verdediger optreden. Daarnaast gaat de club investeren om hem ook na zijn spelersloopbaan te behouden voor de Devils, maar dan op technisch vlak. Commercieel Manager Hans Cleijne : “Om als trainer-coach aan de slag te gaan, dient men over de juiste certificaten en diploma’s te beschikken, gecombineerd met daadwerkelijk uitvoeren van dergelijke taken gedurende de opleiding. Wij hebben met Nick afgesproken dat wij de opleidingskosten gaan betalen als hij zijn praktijkonderdelen bij de Devils invult. Dat kan zowel bij jeugd, eerste divisie als eventueel naast Alexander Jacobs als assistent. Doorlooptijd voor het behalen van alle certificaten is zo’n 2 tot 3 jaar. Nick is een boegbeeld in de Nederlandse IJshockeysport, was en is belangrijk voor de Devils en dat willen we graag zo houden”.

 

Eventueel verdere info: 

Joop Vullers                                           Hans Cleijne
Voorzitter Ahoud Devils                     Commercieel Manager Ahoud Devils

Joop@nijmegendevils.nl                    hans@nijmegendevils.nl

Hoofdsponsoren