10x
5x
1x
1x

Devils beginnen aan cruciale reeks !

10 februari 2020

Het seizoen 2019-2020 liep vooralsnog moeizaam. De landskampioen en bekerwinnaar van het afgelopen seizoen maakte een hectische tijd door, wist wel de bekerfinale te behalen maar moest daarin de meerdere erkennen in Heerenveen. Aan de vooravond van de play-offs lijkt het Nijmeegse karakter toch nog te kunnen zorgen voor wat successen.

De Select 4-u Devils heeft zich nog niet definitief geplaatst voor de play-offs, alhoewel Mechelen na de 7-5 nederlaag bij Leuven schijnt af te haken bij de eerste 8 teams in de BeNe-League. Theoretisch zou Nijmegen nog 9e kunnen worden, daarentegen is ook een 5e plaats nog haalbaar. Gezien het programma heeft de ploeg van Ronnie Plamont het eigenlijk grotendeels zelf in de hand. Dinsdag spelen de Devils de inhaalwedstrijd in en tegen Den Haag, daarna volgt een reeks van 3 zware thuiswedstrijden en 2 relatief makkelijkere uitwedstrijden tegen de laagvliegers Antwerpen en Tilburg. De komende 3 vrijdagen wordt het in ieder geval extreem spannend in Triavium.

“Tegen Bulldogs Luik valt er wat recht te zetten”

De 14e februari zal Bulldogs Luik proberen een gat te slaan tussen de 4e en 5e plaats op de rangschikking en richt de Belgische ploeg de ogen op de nog haalbare 2e plaats in de eindrangschikking. De ploeg van coach Paul Vincent schuwt het ruwere ijshockey niet, dit werd in de eerdere ontmoeting in de Belgische industriestad al duidelijk. Devils zag daar, terwijl men al aantrad met een smalle selectie, zowel Boris van Bergen en Luke Zwartbol vroeg in de wedstrijd geblesseerd uitvallen.

Alexandre Bremer van Luik zorgde al na ruim 1 minuut spelen dat Boris van Bergen volledig ‘groggy’ het ijs moest verlaten en direct per auto teruggebracht werd naar Nijmegen.

Diezelfde Bremer herhaalde zijn acties tegen Luke Zwartbol, de Nijmeegse verdediger verbleef daarna liggend in de bus, bijgestaan door verpleegkundige hulp. Alexandre Bremer speelde de wedstrijd echter ook niet uit, hij liep uiteindelijk tegen een game-misconduct aan en moest in de 3e periode voortijdig gaan douchen.

Nijmegen zal er alles aan gelegen zijn om in de eerste ronde Heerenveen te ontlopen, de voorkeur gaat echt uit naar een andere ploeg in de eerste play-off ronde. Wie dat gaat worden is echt nog koffiedik kijken. Meest waarschijnlijke is dat het Herentals, Den Haag, of datzelfde Luik wordt wat vrijdag dus ook al de tegenstander gaat worden.

 

“Kunnen de Select 4-u Devils aansluiten door winst op Bulldogs Luik ?”

De steun van Devils supporters is daarbij cruciaal. Bestel uw tickets via Ticketpoint HIER en beleef het mee !

Hoofdsponsoren