Devils blij met noodoplossing Triavium-ijs

24 augustus 2022

Ahoud Devils Nijmegen is blij dat de gemeente Nijmegen een oplossing heeft gevonden om eind oktober/begin november toch ijs te maken in het Triavium. Dat betekent dat de ijshockeyers weken eerder dan gevreesd het ijs op kunnen. Voor de teams die uitkomen in de Eerste Divisie en Tweede Divisie is voorlopig nog een extra oplossing gevonden.

De gemeente huurt een koelinstallatie om al ijs te maken voordat de zogenoemde badverdamper binnen is. Dit voor het maken van ijs vitale onderdeel is defect, waardoor het ijshockeyseizoen in Nijmegen mogelijk pas in het nieuwe jaar zou kunnen beginnen. Reden voor het bestuur van Ahoud Devils om samen met andere verenigingen alarm te slaan bij de gemeente. Zo’n late start zou de ijshockeysport in Nijmegen enorm beschadigen.

Vandaag kwam er gelukkig witte rook van de gemeente en het Triavium. Er is een noodoplossing verzonnen die het mogelijk maakt om vanaf eind oktober/begin november de ijshockeybaan te voorzien van ijs. Een ingehuurde koelmachine biedt uitkomst. Wethouder Sport en Accommodaties Jean-Paul Broeren is blij met de gevonden oplossing. ‘Door het huren van de tijdelijke koelinstallatie om ijs te maken kunnen de verenigingen toch al eerder sporten. Het sluit ook aan bij het doel van de gemeente om te zorgen voor deugdelijke en goed bereikbare (sport)voorzieningen in alle delen van de stad’.

Blijdschap en opluchting

Bij Ahoud Devils Nijmegen overheerst blijdschap en opluchting. Voorzitter Ronald Diehle: ‘We hebben aangedrongen op een goede, tijdelijke oplossing en die is er nu gekomen. Dat betekent dat onze teams vanaf het moment dat het ijs er ligt weer aan de slag kunnen. Dat is van enorm belang voor de continuïteit van de ijshockeysport in Nijmegen, maar het is natuurlijk vooral ook heel fijn voor alle spelers en andere betrokkenen binnen onze groeiende vereniging. Zij kunnen lekker ijshockeyen.’

Ahoud Devils is extra blij met de gekozen omlossing, omdat het seizoen ononderbroken kan gaan lopen zodra de ijsvloer er ligt. Als gekozen was voor een noodbaan bovenop de huidige baan, dan was er bij de overgang naar de vaste koelinstallatie van het Triavium vermoedelijk opnieuw twee weken geen ijs geweest. ‘Eind december kan door simpelweg het ene kraantje dicht en de andere open te draaien, worden overgeschakeld op de permanente installatie. Daarmee hebben we nu duidelijkheid voor de rest van het seizoen.

Trainingen in Wesel

De jeugd van de ijshockeyschool, de U13 en de jongere teams, betekent dit dat ze nog even geduld moeten hebben tot eind oktober/begin november. Voor de senioren van de teams die uitkomen in de Eerste Divisie en de Tweede Divisie is ijs geregeld in het Duitse Wesel. Aan de ijshockeybond is gevraagd bij de competitieplanningen rekening te houden met de situatie rond het Triavium.

Hoofdsponsoren