Devils boekt doelpuntrijke zege op Utrecht

24 september 2021

Ahoud Devils heeft de laatste oefenwedstrijd voor de start van het seizoen met 8-5 gewonnen van Utrecht. Jay Plamont scoorde vier keer voor de Nijmeegse deelnemer aan de Eerste Divisie.

Coach Eric Mater keek na afloop met een dubbel gevoel terug op de wedstrijd. ‘Aanvallend maak ik me geen zorgen, maar defensief was het, zoals Johan Cruijff zou hebben gezegd, geitenkaas. Met alle respect voor Utrecht, tegen de sterkste ploegen in de Eerste divisie kom je daar niet mee weg.’ Nijmegen had het onder meer aan een sterk optreden van doelman Patrick Vermeulen te danken dat de avond in een ruime overwinning eindigde.

Bij Nijmegen ontbraken de twee internationale aanwinsten nog. Het gaat daarbij om twee spelers die om andere redenen dan ijshockey in Nederland terecht zijn gekomen en zichzelf bij Devils hebben gemeld. De 29-jarige Amerikaan Derek Knetter speelde vier seizoenen op lager collegeniveau in de Verenigde Staten voor de Universiteit van Wisconsin-Eau Claire en was daarvoor actief in de jeugdcompetitie NAHL. De 19-jarige aanvaller Jakub Corba speelde in Slowakije in de jeugd van HK Michalovce, een club waar de Nijmegenaar Mike Dalhuisen heeft gespeeld.

Foto: IJshockeyfoto.nl (Paul Nicolaassen)

Vroege voorsprong

Nijmegen kwam al vroeg in het duel op voorsprong. Andrew Trapman werd in de openingsfase naar de strafbank gestuurd en luttele seconden na de hervatting haalde Jamie Pilgrim hard uit voor de eerste Nijmeegse treffer. Nijmegen drong daarna nog een tijdje aan richting het Utrechtse doel, maar langzaam nam Dragons het initiatief in de wedstrijd over en creëerde de nodige kansen. De treffer viel echter in de veertiende minuut aan de andere kant, waar Yordie Mater een uitbraak samen met Mitchel van Holten vakkundig afrondde.

Foto: IJshockeyfoto.nl (Paul Nicolaassen)

Doelpuntrijke tweede periode

Het vormde de inleiding voor een buitengewoon doelpuntrijke tweede periode, waarin Nijmegen maar liefst vijf keer het net vond achter de verschillende Utrechtse goalies, maar achterin ook drie tegentreffers moest incasseren. Jay Plamont maakte er eerst 3-0 van en sloeg anderhalve minuut later genadeloos toe met een shorthanded goal. Nadat Kinneging iets terug had gedaan namens Utrecht, sloeg Devils terecht terug. De Utrechtse doelman wist op een breakaway het schot van Yordie Mater nog te stoppen, maar Floris Vooren lette goed op en schoot de rebound hard binnen. Mitchel van Holten maakte er vier minuten later zelfs nog 6-1 van, alvorens Mike Collard en Matej Kangyar de score een acceptabeler aanzicht gaven vanuit het standpunt van Utrecht. Het laatste woord in de periode was echter toch nog voor Nijmegen, dat via een powerplaygoal van Plamont de periode afsloot met een 7-3 voorsprong.

Foto: IJshockeyfoto.nl (Paul Nicolaassen)

Utrecht kreeg in de slotperiode best kansen om de wedstrijd te kantelen, maar ook Nijmegen had fases waarin de ploeg domineerde op het ijs. Jason Boereboom en Vince van de Kraak waren nog succesvol namens de ploeg uit de Domstad, bij Nijmegen scoorde Plamont zijn vierde van de wedstrijd.

Foto: IJshockeyfoto.nl (Paul Nicolaassen)

Zondag eerste competitiewedstrijd

Ahoud Devils Nijmegen opent het seizoen komende zondagmiddag in Stappegoor met een wedstrijd tegen het Eerste Divisie-team van Tilburg. Op vrijdag 8 oktober om 20.30 uur speelt Nijmegen de eerste thuiswedstrijd van de competitie. Tegenstander is dan Smoke Eaters Geleen.

Hoofdsponsoren