Devils boekt monsterzege op Zoetermeer

11 februari 2023

Ahoud Devils Nijmegen heeft vrijdagavond in eigen huis een stevige overwinning geboekt op Zoetermeer Panters. Jakub Corba scoorde vier keer en Peter Vissers assisteerde op maar liefst vijf goals in de 11-1 overwinning.

Het was de wedstrijd tussen de hekkensluiter in de Eredivisie en de nummer voorlaatst. Het verschil op het ijs was echter veel groter dan het gat op de ranglijst. Panters was met slechts tien veldspelers en twee goalies afgereisd naar Nijmegen. Devils domineerde de wedstrijd zestig minuten lang en liep uiteindelijk uit naar een ruime zege.

Voor Zoetermeer, met oud-Devil Rick van Haren als hoofdcoach, was er toch ook neen lichtpuntje in het duel. Bas van Dalen wist in de derde periode na een mooie solo-actie doelman Patrick Vermeulen te kloppen voor een eretreffer. Voor Panters kwam daarmee een einde aan ruim 230 minuten ijshockey zonder treffer.

Spannend was het echter nooit. Binnen iets meer dan acht minuten spelen stond Devils al op een 3-0 voorsprong. en In de tweede pauze was het Nijmeegse voordeel al opgelopen naar 9-0. Het was toepasselijk dat Jakub Corba in de derde periode de tiende treffer binnenschoot. De 20-jarige in Slowakije geboren aanvaller werkte hard, verscheen steeds weer op het goede moment voor het doel van Zoetermeer en had met vijf punten een prima avond.

Devils scoort al na een minuut

De wedstrijd was amper een minuut oud toen Corba alert reageerde op een rebound na een schot van Jamie Pilgrim en Devils een vroege voorsprong bezorgde. Ruim vier minuten deed Daan Mater dat een beetje over door de na een schot voor zijn stick gevallen puck achter Damian Onderwater te schieten. En weer drie minuten daarna bediende Peter Vissers zijn lijngenoot Corba perfect van achter de doellijn om Devils de volledige controle over het duel te bezorgen.

De 20-jarige Peter Thijssen rook een paar jaar geleden in de Beneliga al aan het eerste team van Nijmegen en keerde recent terug in de opstelling. Tegen Zoetermeer pikte hij ook een goal mee, met een prima schot uit de pols. Boris van Bergen zette tenslotte de kroon op de openingsperiode door een solo-actie van achteruit zelf af te ronden, 5-0.

Score loopt op

Ook de tweede periode was helemaal voor Devils, Achter elkaar kwamen Yordie Mater, Corba, Daan van den Boogaardt en Jay Plamont tot scoren. Bij die laatste goal profiteerde Devils van een van de powerplaysituaties in de wedstrijd. Tenslotte wisten Corba voor de vierde keer en Yordie Mater voor de tweede keer te scoren in de slotperiode om de eindstand op 11-1 te bepalen. Een knokpartijtje tussen Jay Plamont en Jochem van Vliet zorgde een paar minuten voor tijd nog voor wat extra leven in de wedstrijd. Jakub Corba werd uitgeroepen tot Man of the Match.

Devils komt aanstaande zondag alweer in actie. Dan komt Eindhoven Kemphanen op bezoek. Die wedstrijd begint om 20.00 uur en niet om half acht zoals eerder aangekondigd.

 

Hoofdsponsoren