10x
5x
1x
1x

Devils dompelen Geleen in mineur en pakken winst in zuiden: 3-5

Bestuur
9 maart 2019

Slechts 48 uur na het behalen van het Nederlandse Kampioenschap drukten de Ahoud Devils de Geleense formatie volledig in mineur. De Limburgers, die ook dit seizoen een goede prestatie in de competitie behaalden maar deze ook dit seizoen niet lijken om te kunnen zetten naar successen in de beslissende fase, werden in eigen huis verslagen met 5-3. Met hard spel en zoekende naar de grens van het toelaatbare, had oud Nijmegen trainer en speler Andy Tenbult zijn spelers duidelijk de opdracht gegeven om gebruik te maken van de vermoeidheid van de Devils, zo vlak na de finale tegen Den Haag.

“Het beloofd zondag een enerverende wedstrijd te worden in Triavium”

Foto: Lex Eckhardt

De Eaters leken in deze opdracht te slagen, de Devils kwamen vroeg in de wedstrijd op achterstand door een doelpunt van Lukasz Bartak. De positief op doping betrapte speler is in afwachting van een uitspraak maar gedurende die tijd gewoon speelgerechtigd. De werking van de stimulerende stof lijkt wel mee te vallen aangezien hij in de rest van de wedstrijd eigenlijk niet voorkwam. Nijmegen maakte via Branden Eden de gelijkmaker, maar met een shorthanded goal werd een slordigheidje in de Nijmeegse defensie afgestraft door Lars van Sloun en gingen beide teams het ijs af met een 2-1 voorsprong voor Geleen.

In de 2e periode werd een forse boarding tegen Wessel Copier ongestraft gelaten. De jonge aanvaller van Nijmegen ging tamelijk knock-out van het ijs. Enkele minuten later ontving Ritchie van Hulten van de Devils wel een 2 plus 10 minuten straf voor een fair duel wat door de referee als boarding penalty werd beoordeeld. Geleen maakte gebruik van de overtal situatie en liep uit naar 3-1. Verschuren schreef de goal op zijn naam.

Nijmegen was qua spel absoluut de bovenliggende partij, de vermoeidheid was zichtbaar maar de uitstekende vorm waarin het team verkeerd maakt alles mogelijk. Jeffrey Melissant en Levi Houkes corrigeerden de achterstand en met een 3-3 op het scoreboard gingen beide ploegen rusten.

Het overwicht van de kersverse bekerwinnaar en landskampioen Ahoud Devils werd pas bekroond met een voorsprong op het moment dat er nog slechts 8 minuten te spelen waren. Justin Evers maakte wederom een belangrijk doelpunt en bracht de 3-4 op het bord. RJ Reed vergrote de voorsprong naar 3-5, slechts een paar seconden nadat Geleen-coach Andy Tenbult met een forse abuse tegen de scheidsrechter, richting kleedkamers was gestuurd.

Nijmegen toonde aan een fantastisch seizoen door te maken, als een hecht team, strijdend tot de laatste centimeter, enorme veerkracht en doorzettingsvermogen. Door de overwinning staan de Ahoud Devils met één been in de halve finale, maar dat tweede been zal nog wel gezet moeten worden. De Limburgse formatie zal er zondag  alles aan doen om een 3e wedstrijd in de wacht te slepen. Het beloofd zondag dus een enerverende wedstrijd te worden in Triavium. Aanvang 17:00 en tickets zijn verkrijgbaar via onderstaande banner:

Hoofdsponsoren