10x
5x
1x
1x

Devils dwingt beslissingsduel af ! Nijmeegs karakter beloond 3-2

Bestuur
31 december 2018

De Ahoud Devils hebben 2018 afgesloten met een traktatie aan het massaal opgekomen publiek, in een vol Triavium werd Unis Flyers in de verlenging verslagen. Nick de Jong maakte de beslissende treffer in de 4e minuut van de verlenging. Door deze overwinning gaan beide ploegen op herhaling, er is een derde wedstrijd nodig voor de beslissing wie op 3 februari een plaats in de bekerfinale gaat krijgen. 

De Nijmegenaren begonnen sterk aan de wedstrijd. Met goed combinatiespel en fysiek ijshockey werd het een mooie eerste periode waarin ook de Friezen lieten zien er alles aan te willen doen om een beslissing te forceren. Het waren echter de Devils die met twee powerplay goals een 2-0 ruststand op het bord wisten te zetten. Captain Houkes (assist Melissant en De Jong) en aanvaller Melissant (assist Van Hulten en De Jong) zorgden er voor dat het publiek een waar spektakel te zien kreeg.

In de tweede periode kantelde na 10 minuten de wedstrijd volledig. De officials kregen het behoorlijk druk om de administratie bij te werken. In eerste instantie voor beide teams, maar op het moment dat de klok op 35 minuten kwam kon Nijmegen in de ogen van de arbiters niets meer ongestraft doen. De laatste 5 minuten van de tweede periode speelden de Devils continue met 2 man minder. Met kunst en vliegwerk en een uitmuntende goalie Deniz Mollen, wist met het doel leeg te houden tot vlak voor de zoemer, Pipo Limnell Finocchiaro scoorde de 2-1 10 seconden voor tijd. Een ware topprestatie van de Ahoud Devils om in een dergelijke lange dubbele ondertal situatie overeind te blijven.

De derde en laatste periode kwam Nijmegen door zonder een enkele straf. Lange tijd in deze slotperiode was Nijmegen de bovenliggende ploeg, maar wist men de voorsprong niet meer te vergroten. Flyers captain Demelinne wist 2 minuten voor het einde van de wedstrijd nog de gelijkmaker te scoren, waarna de slotminuten voor extreem spannend werden. Beide ploegen probeerde de beslissing nog te forceren, maar de stand bleef zoals hij was waardoor er een overtime noodzakelijk als extraatje moest worden toegevoegd.Misschien daar wel heel even het voordeel voor de Devils. De 5 minuten overtime wordt tegenwoordig gespeeld met 3 tegen 3 veldspelers. Met 3 spelers overeind blijven, zelfs tegen 5 tegenstanders, was Nijmegen vele minuten achter elkaar in de 2e periode al gelukt. Tony Demelinne die in reguliere speeltijd de overtime nog afgedwongen had met zijn gelijkmakende score, ging in de derde minuut gruwelijk in de fout en kreeg een 2 minuten straf. De Ahoud Devils kwamen daarmee in overtal (4 tegen 3) en Nick de Jong wist op subliem aangeven van Jeffrey Melissant de beslissende score te maken: 3-2.

Het publiek stond op de banken, einde wedstrijd, doel bereikt, er komt nog een beslissende wedstrijd !

De frustraties aan Heerenveense kant leidde tot behoorlijk wat oproer. Direct na het fluitsignaal pakte de Unis-import Todd Ratchford de stick van Nick de Jong af en brak deze in de spelersbank doormidden. Uitermate onsportief gedrag wat daarna escaleerde in een confrontatie tussen beide teams. Match-winner Nick de Jong en Nijmegen aanvaller Jim Gudden liepen beide tegen een match-penalty op. Aan Heerenveense kant werd de beide broertjes Nordemann met dezelfde straf opgezadeld. Het leek allemaal een opgezet plan te zijn van de Friezen, de speler die aanleiding was tot deze confrontatie ontsprong de dans en men offerde 2 mindere goden op om topverdediger De Jong op deze wijze uit te schakelen, hij krijgt evenals Jim Gudden  2 wedstrijden automatische schorsing waardoor beide spelers de beslissingswedstrijd niet kunnen deelnemen. De Nordemann-etjes daarentegen wel, aangezien Heerenveen komend weekend 2 wedstrijden speelt en gedurende deze wedstrijden de spelers moet missen.

 

 

Hoofdsponsoren