10x
5x
1x
1x

Devils haalt routinier Marcel Kars

Bestuur
27 november 2018

Nijmegen heeft na de teleurstelling, met betrekking tot de transfer van Cas Staps, direct gehandeld om de vacante positie in de aanvalslinie op te vullen. Met onmiddellijke ingang maakt de Nederlands Canadees Marcel Kars de overstap vanuit Amsterdam naar Nijmegen.

De inmiddels 41-jarige forward wil zijn carrière graag afsluiten bij Nijmegen en is inmiddels vrijgegeven door Amsterdam. Kars is daarmee vrijdag in de wedstrijd tegen Cairox Den Haag al inzetbaar.

Marcel Kars, geboren in 1977 in Toronto, kwam in 2002 naar Nederland en speelde sinsdien meer dan 10 seizoenen voor Amsterdam. Tussendoor speelde de boomlange aanvaller kortstondig voor Tilburg, Heerenveen, Eindhoven en Den Haag. Nijmegen en Geleen ontbraken dus nog op het lijstje van Nederlandse deelnemers aan de BeNe-League.

Kars reageerde zeer verheugd op de onverwachte transfer. In een gesprek met voorzitter Joop Vullers memoreerde hij de lange tijd bij het Nationale Team. Toen de huidige Nijmeegse voorzitter nog leiding gaf aan de IJshockeybond, was Marcel een vaste waarde in het Nationale Team. Marcel wordt bij Nijmegen ook herenigd met Levi Houkes, zij speelde samen bij Den Haag in het seizoen 2015-2016.

 

 

Hoofdsponsoren