Devils in overtime onderuit tegen Dragons

13 november 2021

Ahoud Devils Nijmegen haalde een punt in het eerste duel in de Eerste Divisie. In een oerspannende ontmoeting trok Utrecht Dragons uiteindelijk met 4-5 in overtime aan het langste eind.  Tom Kokke was twee keer succesvol voor Devils, terwijl Luc Delcliseur zijn eerste treffer in het eerste team scoorde.

De poging van Nijmegen om achter de bestuurstafel de opdeling van de Eerste Divisie te voorkomen, is afgelopen weekeinde niet geslaagd. Daardoor is Nijmegen geplaatst in de vijf teams tellende nieuwe Eerste Divisie. Voor tegenstander Utrecht was het een nog veel bewogenere week. De club kan voorlopig niet terecht op de thuisbaan en moest voor trainingen uitwijken naar Dordrecht.

Devils trad vrijdagavond aan zonder een aantal vaste krachten en ook zonder de grieperige hoofdcoach Eric Mater. Zijn broer Pim nam de honeurs waar. De ploeg werd in de openingsfase van het duel afgetroefd door Utrecht, dat al vroeg druk uitoefende op het doel van Maarten Naeff. Een eerste straf tegen Dragons bood Devils de kans om te herstellen en zelf de aanval te zoeken, wat enkele minuten later tot het eerste succes leidde.

Devils voerde een lange aanval uit, waarbij uiteindelijk Floris Vooren met een bekeken pass Tom Kokke wist te vinden voor de openingstreffer. De ervaren forward maakte er vlak voor het einde van de wat vlakke periode zelfs 2-0 voor Devils van. Een bekeken schot vanaf de zijkant viel pardoes via de onderkant van de lat achter doelman Shane Sturkenboom.

Als Nijmegen dacht dat het een makkelijke wedstrijd zou worden, dan was dat een misrekening. Dragons kwam ook in de tweede periode sterker uit de startblokken dan Nijmegen. Binnen veertien minuten keek Devils tegen een 2-4 achterstand aan. De aansluitingstreffer van Alexei Hamming viel al vrij snel na de hervatting en vervolgens waren achter elkaar Jerry Kinneging, Vince van de Kraak en Kale Jewell succesvol.

Het was niet alleen een doelpuntrijke periode, het spel op het ijs werd ook steviger en leuker om naar te kijken. Ook liepen de onderlinge irritaties soms iets op. Daarbij knokte Nijmegen zich uiteindelijk aan het eind van de periode met twee goals in 40 seconden goed terug in de wedstrijd. Eerst was het Jay Plamont die de marge verkleinde, vervolgens verzorgde Luc Delcliseur met een prima deflectie voor het doel op een schot van Rick van Haren voor de gelijkmaker.

Dit vormde de inleiding voor een snelle en aantrekkelijke derde periode, waarin het spel heen en weer golfde, veel kansen ontstonden, maar geen goals werden gescoord. Zowel Naeff als zijn tegenvoeter Sturkenboom moest regelmatig beslissend ingrijpen. Nijmegen vierde wel een doelpunt nadat Jay Plamont een rebound binnen had geschoten, maar deze treffer werd door het scheidsrechtersduo afgekeurd.

Dat betekende dat overtime de beslissing moest brengen. In de eerste minuten van de drie op drie kregen beide teams kansen. Nijmegen liep echter tegen een straf op en Utrecht profiteerde hier optimaal van. Joel van Baarsen tilde de puck in de bovenhoek om het extra punt naar Dragons te trekken.

Volgende week staat voor Nijmegen de volgende thuiswedstrijd op het programma. Om half negen staat de wedstrijd tegen Smoke Eaters Geleen op het programma. Onder invloed van de nieuwe beperkingen om het aantal coronabesmettingen terug te dringen, is deze wedstrijd niet toegankelijk voor publiek.

Hoofdsponsoren