10x
5x
1x
1x

Devils kan vandaag inzet verzilveren na winst tegen Bulldogs

8 maart 2020

De Select 4-u Devils presteren heel 2020 weer op een niveau dat men van een topteam mag verwachten. Op de zo geprezen Nijmeegse manier van karakter, strijdlust en teamspirit, wordt er afscheid genomen van een moeizame en problematische start van het seizoen. De afgelopen 8 weken groeide de ploeg van coach Ronnie Plamont weer uit tot een serieuze kanshebber voor uiteindelijk succes.

Bijna 800 bezoekers hadden zaterdagavond plaatsgenomen op de tribunes van de ijsbaan in Luik voor de eerste kwartfinale tussen de Bulldogs Luik en de Select 4-u Devils Nijmegen. Voor de meeste mensen de afsluiting van een dagje uit. De ijsbaan maakt onderdeel uit van een groot winkelcentrum met vele restaurantjes en fast-food zaken, waar supporters dankbaar gebruik van maken voor de wedstrijd. De Belgische fans scoorden in de shops meer met het binnenhalen van kleding in de uitverkoop, dan de spelers van hun favoriete club, die kwamen niet verder dan 1 doelpunt doordat goalie Deniz Mollen uitgroeide tot een onneembare sluitpost.

De Bulldogs Luik begonnen sterk aan de wedstrijd. Een kleine 5 minuten lang probeerde de ploeg van coach Paul Vincent de wil op te leggen aan de Devils en kwamen de Nijmegenaren eigenlijk het verdedigingsvak niet uit. Nadat de eerste storm was gaan liggen, golfde het spel op en neer, maar wisten beide ploegen niet te scoren.

Referee Filip Kalse deelde de eerste straf uit aan Luik, Alexandre Bremer kon na ruim 10 minuten voor 2 minuten de strafbank op wegens een slashing. De powerplay van Nijmegen werd verzilverd door Harley Verkroost. De langharige powerlifter zorgt dit hele seizoen al voor enthousiaste reacties, altijd hard werkend, maar ook ijshockey-technisch maakt de Nijmegenaar een ‘gouden’ indruk als hij er weer een tandje bij zet. Binnen 4 minuten en 30 seconden tilden de Devils de 0-1 naar een 0-4 voorsprong via respectievelijk Branden Eden, Jurryt Smid en Luke Zwartbol.

Met deze voorsprong zochten beide teams de kleedkamer op. Instructies aan de kant van de Devils zullen nauwelijks nodig geweest zijn, de Bulldogs daarentegen zullen de eerste dweilpauze meer vraagtekens hebben gehad dan oplossingen.

Periode 2 liet een hele andere wedstrijd zien. De Belgische ploeg die normaal gesproken het fysieke ijshockey niet echt schuwen, probeerde het thuisvoordeel weer terug te pakken, maar Deniz Mollen wist soms op miraculeuze wijze zijn doel schoon te houden. Pas in de 32ste minuut wist Kolodziejczyk de hatelijke 0 van het scoreboard af te halen, 1-4.

De Select 4-u Devils gooiden nog in de 2e periode de wedstrijd op slot, Nick de Jong kreeg een 2-minuten straf, een powerplay voor Luik moest nog zicht geven op een beter resultaat. Nijmegen zorgde echter voor een perfecte penalty kill en 10 seconden nadat men weer compleet was, werd de voorsprong van 4 doelpunten hersteld. Oliver Pataky scoorde de 1-5, daarmee gingen de ploegen ook de kleedkamer in voor de 2e dweilpauze.

De derde periode veranderde er weinig. De Devils speelden gedisciplineerd, de Bulldogs wisten de wedstrijd niet meer te kantelen.

Nick de Jong scoorde 7 minuten voor tijd de 1-6 eindstand waardoor de Devils in de Best-Of-Three serie een 1-0 voorsprong wist te pakken. Daarmee ligt het thuisvoordeel nu in de oudste stad van Nederland.

Zondagmiddag om 17:45 is de 2e ontmoeting in deze serie. De Select 4-u Devils kunnen zich dan bij winst op dat zelfde Luik plaatsen voor de Halve Finale van de BeNe-League.

De ijsbaan opent zijn deuren om 16:45 als de kassa’s opengaan. Kaarten kan men echter ook bestellen via Ticketpoint. U ontvangt dan niet alleen korting op de entreeprijs, ook voorkomt u wachtrijen voor de kassa.

Steun de Devils in deze TOPWEDSTRIJD

Verzeker u van een ticket !

Klik op onderstaande banner en bestel uw tickets direct !

 

Hoofdsponsoren