10x
5x
1x
1x

Devils Nijmegen verlengt contracten en legt de basis voor seizoen 2019-2020

Bestuur
30 maart 2019

In de week waarin iedereen zich opmaakte voor het slotfeest, werd er achter de schermen met een aantal spelers onderhandeld over verlenging van het contract bij de lands- en bekerkampioen Devils Nijmegen.

De club wist zich al te verzekeren van de komst van goaltjesdief Raymond van der Schuit en topverdediger Jurryt Smid van concurrent Den Haag. Ook de aanvaller Cas Staps maakt nu eindelijk de overstap naar de Devils in Nijmegen, voor Cas ging een gewenste transfer in de loop van afgelopen seizoen in rook op, maar de komende 2 seizoenen zal hij in Triavium te bewonderen zijn. Captain Levi Houkes tekende recentelijk ook al voor 3 jaar bij de Devils, terwijl de nog steeds van een hersenschudding herstellende Luke Zwartbol ook al een contract overeen kwam.

Jeffrey Melissant: Nog 2 jaar in Nijmegen

Aanvaller Jeffrey Melissant stond in de belangstelling van diverse clubs. Den Haag benaderde hem om na 1 seizoen Nijmegen weer terug te keren naar de hofstad om samen met Raymond van der Schuit in de aanval te kunnen staan. De Devils stak er met het aantrekken van van der Schuit een stokje voor, waardoor de keuze van Jeffrey om te verlengen bij de Devils weer een stap dichterbij kwam. Afgelopen week werd de zaak beklonken en tekende Melissant een 2-jarige overeenkomst met een optie voor nog een derde jaar bij de Devils.

Ritchie van Hulten en Jeffrey Melissant

Ritchie van Hulten bekijkt het per seizoen en komt ook terug in Nijmeegse gelederen

De geroutineerde forward, die afgelopen seizoen ook liet zien in de verdediging erg goed uit de voeten te kunnen, zal het successeizoen 2018-2019 een vervolg geven in Nijmegen en daarmee ook het komende seizoen in het Devils-shirt spelen. De inmiddels 30-jarige Tilburger kwam deze week een 1-jarige verbintenis overeen. “Ik laat het verlengen van mijn ijshockey-carrière afhangen van mijn gezinssituatie en maatschappelijke mogelijkheden, dus bekijk het van jaar tot jaar. Het afgelopen seizoen heeft me veel gebracht, ga dus graag nog een jaartje door bij deze geweldige club”, aldus Ritchie van Hulten.

Goalie Deniz Mollen ook komende 2 jaar sluitpost in Nijmegen

De 25-jarige goalie koos zeer bewust om zijn contract te verlengen. Hij wordt gezien als een absolute topper in de Nederlandse competitie en het was de club er dan ook alles aan gelegen hem voor de landskampieon te kunnen behouden. Uiteraard staat een speler met zulke prestatie in de schijnwerpers en daardoor ook op het verlanglijstje van menige club. Deniz realiseerde zich terdege dat om in de top van Nederland te spelen het beste in Nijmegen ingevuld kan worden.

Dat wat de club wil behouden aan spelers, wat er inmiddels is aangetrokken voor het komende seizoen en de enorme teamspirit welke in de gehele organisatie zit, speelde in zijn beslissing een belangrijke rol. Voorzitter Vullers sloot vlak voor een bezoek aan burgemeester Bruls en de huldiging op het stadhuis, met de goalie een 2-jarige overeenkomst, ook hierbij een optie voor een 3e jaar.

Hoofdsponsoren