10x
5x
1x
1x

Devils op jacht naar dubbel !

Bestuur
5 maart 2019

De Ahoud Devils hebben dinsdagavond hun laatste training afgewerkt voor de finale om het kampioenschap van Nederland. Met uitzondering van Jay Plamont en Luke Zwartbol is de selectie klaar om in het Tilburgse Stappegoor de strijd aan te gaan met Cairox Hijs Hokij Den Haag. Daarmee staan beide teams voor de 2e keer dit seizoen tegenover elkaar in een finale. Op 3 februari wonnen de Nijmegenaren de finale om de Nederlandse Beker. Winst in de finale om het landskampioenschap zou betekenen dat Nijmegen ‘de dubbel’ zou weten te pakken, dit gebeurde slechts 1 keer eerder in de clubhistorie maar dat is alweer 20 jaar geleden. 

“Iedereen noemde het een torenhoge ambitie, onze doelstelling om 2 finales te bereiken. Die hebben we in ieder geval al behaald, met de dubbel wordt het allemaal nog veel mooier”

Vijf jaar werd er gebouwd aan een nieuwe basis voor topijshockey in Nijmegen. Een stapje terug gezet met de deelname aan de eerste divisie in de periode 2011 tot en met halverwege 2015. In het seizoen 2015-2016 maakte de Ahoud Devils de come-back op het hoogste niveau en eindigde daarin als 9e. De twee daarop volgende seizoenen werden afgesloten met een 7e en een 5e plaats. Belangrijker was in die seizoenen om het vertrouwen weer terug te winnen, van fans, van de businessclub en van sponsoren, drijvende kracht achter de organisatie Hans Cleijne slaagde daar op alle fronten.

In de zomer van 2017 werd Joop Vullers gevraagd om weer bij de club terug te keren, ooit al voorzitter geweest van Nijmegen in de succesjaren van de Fulda Tigers Nijmegen halverwege de jaren 90.

De oud-voorzitter van de IJshockeybond stapte formeel in februari 2018 weer aan boord en vormt nu samen met Hans Cleijne het bestuurlijke hart van het eerste team. De twee voelen elkaar feilloos aan en spraken dan ook gezamenlijk de ambitie uit voor het seizoen 2018-2019: “We zijn klaar voor de volgende stap, terug aan de top en 2 finales zijn haalbaar”.

“Iedereen noemde het een torenhoge ambitie, onze doelstelling om 2 finales te bereiken. Die hebben we in ieder geval al behaald, met de dubbel wordt het allemaal nog veel mooier”, aldus Hans Cleijne.

Coach Alexander Jacobs werd teruggehaald na wat jaren in Duitsland te hebben gewerkt. In samenspraak tussen coach en bestuur werd de selectie samengesteld, meerdere nieuwe gezichten en de belangstelling van topspelers om de overstap naar Nijmegen te maken was groot. Ook qua importspelers heeft Nijmegen het niet verkeerd gedaan, zowel RJ Reed als Branden Eden worden gezien als de betere imports in de BeNe-League. “Voeg daar dan ook nog eens de komst van Jeffrey Melissant, Ritchie van Hulten en o.a. Deniz Mollen aan toe en je ziet dat het hele team beter wordt. Kijk nou eens een jongen als Boris van Bergen, uit de eigen jeugd, nog hartstikke jong, maar die maakt als verdediger gewoon enorme stappen. Ook de andere jongens lijken opeens allemaal net iets meer te kunnen geven. Ik heb er alle vertrouwen in”, aldus Jacobs.

Nijmegen reist met ruim 500 supporters af naar Tilburg. Burgemeester Bruls van Nijmegen zal de wedstrijd bezoeken.

Hoofdsponsoren