10x
5x
1x
1x

Devils openen met weergaloze show tegen Tilburg Trappers: 17-1

Bestuur
29 september 2018

De Ahoud Devils Nijmegen zijn het bekertoernooi gestart met een enorme overwinning op Tilburg Trappers. Bij 17 doelpunten stond de teller stil, de Nijmegenaren incasseerde slechts 1 tegentreffer van het nog onervaren beloften-team uit Brabant.

Vooraf was al de verwachting dat de het jonge Tilburgse team de favoriet was om onderaan te eindigen en dat de Devils 1 van de favorieten voor een toppositie is. De ploeg van Alexander Jacobs maakt de rol meer dan waard. Aanvoerder Levi Houkes opende al na 54 seconden de score en werd daarna nog 2 maal als doelpuntenmaker gefeliciteerd. Na een kwartier spelen scoorde RJ Reed zijn eerste goal in een officiële wedstrijd voor de Devils en bracht de stand daarmee op 4-0, nadat Eef Gerritsen en Levi Houkes respectievelijk de 2 en de 3-0 al hadden laten aantekenen.

In de tweede periode werd de show verder vorm gegeven. Jeffrey Melissant en de jonge Boris van Bergen hadden de stand al verder opgevoerd, op het moment dat RJ Reed definitief zijn stempel drukte. Er was voor goalie Brad van Ierland van Tilburg geen houden meer aan. In een tijdsbestek van 4 minuten liet de behendige Canadees 3 keer het net aan Tilburgse kant bollen. Harley Verkroost en Kayo van Zoest bepaalden de eindstand van de tweede periode op 11-0. 

In de derde periode wisselde Jacobs zijn goalie. Deniz Mollen verliet het ijs en Jeffrey Vermeulen nam het van hem over. Helaas ook het moment dat de Tilburgers één keer voor het doel van Nijmegen kwam. Nino Hessels haalde de hatelijke nul van het bord en gaf zijn ploeg een kort moment van juichen, 11-1. Daarna werd nog 6 keer door de Nijmegenaren gescoord en was de 17-1 eindstand een feit. RJ Reed werd uitgeroepen tot ‘Man Of The Match” en ontving de felicitaties van Ralph Nadolski, marketing manager van sponsor EnergieFlex. Erg geruststellen is het in ieder geval dat vele jongens in Nijmeegse dienst kunnen scoren. Voor de 17 goals die de Devils maakte, waren slechts 65 schoten op doel nodig. Een mooi gemiddelde.

Larry Suarez, coach van Tilburgers, heeft de opdracht zijn team te laten groeien, maar of deelname aan de bekercompetitie daaraan zal bijdragen is enigszins twijfelachtig. Het kwaliteitsverschil was daarvoor te extreem.

De Nijmeegse Devils spelen vandaag al de volgende wedstrijd. In de Uithof te Den Haag zal men de landskampioen van afgelopen jaar treffen en daarmee is de eerste topwedstrijd een feit. 

Hoofdsponsoren