Devils pakt tegen Geleen eerste punten

9 oktober 2021

Ahoud Devils Nijmegen boekte vrijdagavond de eerste overwinning in het nieuwe seizoen met een 7-3 zege op Geleen. Tom Kokke en Floris Vooren hadden ieder twee goals in het duel, dat voortijdig werd beëindigd.

Enkele minuten voor het eindsignaal ging een shotblock van een speler van Geleen helemaal mis. Hij werd ongelukkig in het gezicht geraakt en moest uiteindelijk met een brancard van het ijs worden gedragen. De speler werd daarna in een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een ongelukkig einde van een verder sportieve wedstrijd. Ahoud Devils Nijmegen wenst de speler een spoedig herstel toe.

Devils stond op het moment van staken, met nog iets minder dan vier minuten op de klok, ruimschoots voor tegen Geleen, dat met slechts met een kleine selectie naar Nijmegen was afgereisd. De ploeg weerde zich echter lange tijd kranig, verdedigde goed en toonde ook nog aanvallende initiatieven. Eaters kon daarnaast rekenen op sterk keeperswerk van Sander Kösters.

Rommelige wedstrijd

Nijmegen op zijn beurt had in de eerste periode moeite in de opbouw en speelde als geheel een een wat rommelige wedstrijd. ‘Laten we er maar niet te veel woorden aan vuil maken. Het was niet best’, zei coach Eric Mater na het duel, dat wel de eerste punten van het nieuwe seizoen opleverde. De stand op het moment van staken is ook de eindstand van het duel. Het restant van de wedstrijd wordt niet uitgespeeld.

Het was Pim Vinke die na ruim zeventien minuten de ban brak in het duel. De 32-jarige frommelde de puck van dichtbij binnen na de inzet van Zino Vallen. Binnen de kortste keren werd liep Devils daarna uit naar een 3-0 voorsprong. Eerst was het Tom Kokke die de puck handig het net in tilde, waarna Floris Vooren op de powerplay een rebound op een schot van Jay Plamont vakkundig binnenschoot in letterlijk de laatste seconde van de eerste periode.

Klassieke deflectie

De Nijmeegse doelman Patrick Vermeulen greep in de eerste periode een paar keer beslissend in om Geleens succes te voorkomen, maar moest in de openingsfase van de tweede periode twee treffers incasseren, waardoor Geleen knap terugkwam tot op één treffer. Het duurde tot halverwege de wedstrijd tot Nijmegen de marge weer vergrootte. Op een nieuwe powerplay was het Derek Knetter die op doel schoot en Vooren die met een klassieke deflectie de goalie kansloos liet.

Toen Kokke vervolgens op de rebound zijn tweede van de avond scoorde en Daan Mater kort daarna een vloeiende aanval met opnieuw Knetter en Boris van Bergen afrondde, was de ontmoeting beslist. In de slotperiode wisselden de twee ploegen nog een doelpunt uit om de stand op 7-3 te brengen. De Nijmeegse treffer kwam op naam van Mitchel van Holten, die na een mooie combinatie met Jamie Pilgrim prima afrondde.

Volgende week Den Bosch, volgende thuiswedstrijd Dordrecht

Ahoud Devils Nijmegen staat nu na twee wedstrijden in de Eerste Divisie op drie punten. De volgende ontmoeting van Nijmegen staat voor volgende week zaterdag op het programma, als de ploeg van Eric Mater op bezoek gaat bij Den Bosch. De volgende thuiswedstrijd wordt op 22 oktober gespeeld als Dordrecht Lions te gast is in het Triavium. Die wedstrijd begint om 20.30 uur.

Hoofdsponsoren