Devils sluit bewogen kalenderjaar af tegen Utrecht

22 december 2022

Ahoud Devils Nijmegen speelt zijn laatste thuiswedstrijd van 2022 vrijdagavond in het Triavium tegen Utrecht Dragons. Daarmee sluit Devils een bewogen jaargang af met het kampioenschap in de Eerste Divisie als onbetwist hoogtepunt.

Dat juist Utrecht te gast is in de Nijmeegse ijshal is daarmee een mooi detail. Op 2 april speelden deze twee ploegen in het Triavium de beslissende wedstrijd van een bloedstollende finaleserie op het kampioenschap in de Eerste Divisie. Devils verspeelde in de slotfase toen een voorsprong, maar in de extra speeltijd zorgde Jay Plamont ervoor dat de titel in Nijmegen terecht kwam. Een mooie beloning voor spelers, begeleiders, bestuurders en andere betrokkenen die hard hebben gewerkt om het ijshockey in Nijmegen in leven te houden.

Daarop volgde een drukke zomer, waarbij problemen met de ijsmachine in het Triavium als een donkere wolk boven de club hing. Dankzij de medewerking van gemeente en Triavium bleef de overlast vooral beperkt tot een gemankeerde voorbereiding op het nieuwe seizoen. Met een nieuwe hoofdcoach en een op een aantal plekken gewijzigde ploeg kon daarna met een aantal uitwedstrijden aan het nieuwe seizoen worden begonnen. Begin november kon de ploeg toen de eerste thuiswedstrijd van de nieuwe jaargang spelen.

Eerste ontmoeting met Utrecht ging verloren

Nu dus de laatste ontmoeting van het kalenderjaar voor de break in het speelschema voor Kerstmis en Nieuwjaar. Op 6 januari komt Amsterdam Tigers als volgende tegenstander op bezoek bij Nijmegen Devils. Maar eerst de ontmoeting met Dragons. Het is de tweede wedstrijd dit seizoen tegen de Utrechtse formatie, die ook de nodige wijzigingen heeft ondergaan sinds die finale in april. Dragons staat er met 24 punten uit 14 wedstrijden wel een stuk beter voor op de ranglijst dan Nijmegen. De ploeg van hoofdcoach Willem van de Kraak won acht van zijn veertien wedstrijden, waarvan twee buiten de reguliere speeltijd. Topscorer is de 22-jarige Canadese aanvaller Broderick Black, die afgelopen weekeinde tegen Tilburg Trappers nog een goal en een assist voor zijn rekening nam. Hij en de eveneens 22-jarige doelman Zach Levach zijn de buitenlanders in de Utrechtse ploeg.

Utrecht won de eerste onderlinge wedstrijd van het seizoen. Op 5 november werd het op de Vechtsebanen 5-2 in het voordeel van de thuisclub. Zino Vallen en Gijs Kilkens scoorden toen namens Devils, terwijl voor Utrecht vijf verschillende spelers tot scoren kwamen. Voor Devils is het vrijdagavond de zesde wedstrijd in een drukke maand december. Afgelopen weekeinde verloor het team van Eindhoven, waarbij Eric Hoogvliets het enige Nijmeegse doelpunt voor zijn rekening nam. In de laatste thuiswedstrijd werd wel een punt gehaald. Dordrecht Lions wist toen uiteindelijk in overtime van Nijmegen te winnen.

De wedstrijd begint vrijdagavond om 20.30 uur. De hal is ruim eerder open.

Hoofdsponsoren