Devils sluiten reguliere competitie af tegen Geleen

24 februari 2023

Ahoud Devils sluit de reguliere competitie af met een duel tegen Smoke Eaters Geleen. De tegenstander staat op de ranglijst van de Eredivisie één plekje hoger op de ranglijst. 

Rond de wedstrijd staat Devils stil bij het overlijden van Eva Roelofs. Zij is de echtgenote van Harry Roelofs, de eigenaar van Ahoud Schilders, dat als trouwe sponsor het Nijmeegse ijshockey al jaren ondersteunt. Het bedrijf fungeert ook dit jaar als hoofd- en naamsponsor van Nijmegen.

Met Smoke Eaters Geleen komt de nummer elf van de ranglijst in de Eredivisie op bezoek. De ploeg van coach Frans Zwarthoed verzamelde tot nu toe uit 22 wedstrijden 11 punten, vier meer dan Nijmegen. Een plekje opschuiven op de ranglijst is voor Devils dus niet meer mogelijk. Drie van de 11 punten werden door Smoke Eaters op 7 januari gehaald tegen Nijmegen. De uitwedstrijd voor Devils ging met 4-3 verloren. Cas Dieteren scoorde toen twee keer voor Geleen, terwijl Jay Plamont, Peter Vissers en Daan van den Boogaardt doel troffen namens Nijmegen in een wedstrijd die tot de laatste minuut spannend was.

Eaters haalde deze maand 4 punten

Voor Geleen is het de eerste wedstrijd van twee binnen 24 uur. Morgen sluiten de Limburgers hun reguliere competitie af met een thuiswedstrijd tegen Leeuwarden. Eaters haalde tot nu toe deze maand vier punten. De ploeg won met 0-8 in Zoetermeer en haalde in eigen huis een punt tegen Dordrecht Lions door een doelpuntrijk duel met 7-8 te verliezen.Voor Nijmegen staat de teller deze maand op 3 punten dankzij de 11-1 overwinning op Panters op 10 februari. Vorig weekeinde kwamen beide teams niet in actie.

Bekendste naam in de ploeg van Geleen is vermoedelijk doelman Sander Kösters, die in het verleden voor Beneliga-team van Eaters speelde. Hij deelt het doel met de jonge Belgische goalies Brent Vandenbergh en Gregoor Steegmans. Topscorer is de 21-jarige aanvaller Julian Markgraaf. De ploeg herbergt ook de 18-jarige Oekraïense verdediger Illia Poputniak en de uit de jeugd van Luik afkomstige voormalige Belgische jeugdinternationals Mathias en Gabin Balhan.

De wedstrijd van Nijmegen begint vanavond om 20.30 uur. Aschwin van Loon en Nick van Grinsven zijn de scheidsrechters. Louis Bachetti en Britt Kosters bemannen de lijnen.

 

 

Hoofdsponsoren