10x
5x
1x
1x

Devils spelen prima wedstrijd met smalle selectie

13 januari 2020

De Select 4-u Devils speelden zondagavond de laatste wedstrijd in de IRC-cup tegen Hammer Eisbären. De Nijmegenaren hadden tot in de 3e periode een overwicht, maar konden mede door een smalle selectie en een aantal powerplays tegen, uiteindelijk niet de terechte voorsprong vasthouden: 5-3.

Nijmegen Devils reisde met een in omvang beperkte selectie af naar Hamm. Jefrey Vermeulen was de starting goalie en speelde een prima wedstrijd. Met een aantal miraculeuze reddingen wist de 25-jarige 2e goalie in de eerste periode zijn doel schoon te houden en zorgden Wessel Copier en Branden Eden voor de verdiende 0-2 voorsprong na de eerste 20 minuten.

De ploeg van Ron Plamont moest het doen zonder de geblesseerden Jan Jarabek, Boris van Bergen, Ritchie van Hulten en Jake Hendriks. Ook Jeffrey Melissant, Cas Staps en Jurryt Smid ontbraken. In voorbereiding op de bekerfinale van aanstaande woensdag was het primair het doel om ongeschonden uit de strijd te komen, maar 40 minuten lang was het Nijmegen dat eigenlijk de dienst uitmaakte. De Eisbären kwamen dan nog wel op gelijke hoogte in het 2e deel van de wedstrijd, maar het was Raymond van der Schuit die op een fraaie manier zorgde dat de Devils na 40 minuten met een 2-3 voorsprong de kleedkamer in konden.

Met 3 doelpunten in het slotstuk trok de ploeg uit Hamm uiteindelijk toch de winst naar zich toe, 5-3. De wijze waarop de Devils echter speelden geeft vertrouwen voor de komende weken.

Alle ogen zijn natuurlijk gericht op de bekerfinale van 15 januari in Eindhoven. Hiervoor zijn nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar op de tribune voor Devils Fans. De regerend bekerkampioen weet zich in ieder geval gesteund door zo’n 600 Nijmegenaren die zullen afreizen naar Eindhoven. Wilt u er nog bij zijn, scoor dan via TICKETPOINT  één van de laatste tickets.

Hoofdsponsoren