Devils vanavond in actie tegen Den Bosch

20 januari 2023

Ahoud Devils Nijmegen komt vanavond weer in actie in de eigen ijshal. Tegenstander is Den Bosch, dat drie plaatsen hoger staat op de ranglijst van de Eredivisie. 

Den Bosch wacht net als Nijmegen nog op de eerste punten in 2023. De ploeg van hoofdcoach Michal Rybar verloor afgelopen zaterdag met 4-3 bij Dordrecht Lions en opende de jaargang met een 1-7 nederlaag in eigen huis tegen Tilburg Trappers. Ryan Kolgen is met 14 doelpunten de topscorer van de Bossche formatie en de enige speler met meer dan vier goals.

De eerste ontmoeting tussen Nijmegen en Den Bosch dit seizoen was een spannende. Devils kwam via Mike Vedder in de eerste periode op voorsprong, maar incasseerde twee goals in de slotfase van de tweede periode via Midas Deckers en Ryan Kolgen. Diezelfde Kolgen scoorde vervolgens kort voor tijd om de marge verder te vergroten. Daan van den Boogaard zorgde daarna nog voor de 3-2, maar Devils kon in de resterende speeltijd geen gelijkmaker meer forceren.

De wedstrijd vanavond in het Triavium begint om 20.30 uur. Nick van Grinsven en Jeroen Hesselberth zijn de scheidsrechters. Britt Kosters en Louis Beelen staan op de lijnen.

Hoofdsponsoren