Devils verliest in Utrecht en krijgt vrijdag herkansing

27 maart 2022

Ahoud Devils Nijmegen is er zaterdagavond niet in geslaagd het kampioenschap in de Eerste Divisie binnen te halen. Op de Vechtsebanen won Utrecht Dragons het derde duel in de serie met 5-2, waardoor de twee ploegen komende vrijdag in Nijmegen op herkansing gaan. 

Zo’n 550 toeschouwers, waaronder enkele tientallen meegereisde fans uit Nijmegen, zagen opnieuw twee ploegen die enorm aan elkaar gewaagd zijn. Waar vorige week zaterdag en afgelopen vrijdag Nijmegen op de beslissende momenten het verschil kon maken, was dat nu Utrecht. Devils had tot de laatste minuten absoluut zicht op een beter resultaat, maar verschillende straffen in de slotfase zorgden ervoor dat een definitieve comeback er uiteindelijk niet inzat.

Utrecht had in delen van de wedstrijd een duidelijk overwicht, maar ook Nijmegen had zijn momenten en was scherp op de break-away waardoor het team van coach Eric Mater voldoende kansen kreeg om de wedstrijd een ander gezicht te geven. Devils had het echter ook te danken aan de sterk keepende Maarten Naeff die veel Utrechtse kansen onschadelijk maakte en bij verschillende van de tegengoals pas op de eerste of tweede rebound moest capituleren.

Zino Vallen werd door scheidsrechter Jos Korte na bijna acht minuten spelen voor vier minuten naar de strafbank gestuurd voor spearing. Nog tijdens de eerste van die dubbele straf was Nigel Zwiers attent om op de rebound te scoren. Het was het enige doelpunt in de eerste periode, waarin Nijmegen gaandeweg de voortschrijdende speeltijd steeds beter in de wedstrijd kwam. Ook Shane Sturkeboom keepte echter een prima wedstrijd, waardoor de gelijkmaker niet kon worden afgedwongen.

Ook de tweede treffer viel op de rebound. Na bijna 32 minuten spelen stond Justus Bos op de goede plek op zijn derde goal in twee dagen te scoren. Devils sloeg echter nog voor het einde van de periode terug. Vallen verstuurde een messcherpe pass op Floris Vooren die alleen af mocht op de Utrechtse doelman en afrondde voor de aansluitingstreffer. Nijmegen hoopte wellicht met die score de kleedkamer in te kunnen om in de derde periode toe te slaan, maar Justin van Baarssen was in de slotminuut succesvol.

Daarmee was voor Nijmegen nog geen man overboord. Met bondsvoorzitter Jan Hopstaken op de tribune om een eventuele kampioensbeker uit te reiken zorgde Jay Plamont met nog negen minuten te gaan in het duel voor een nieuwe aansluitingstreffer. De 22-jarige aanvaller profiteerde van voorbereidend werk van Boris van Bergen om de 3-2 scoren. Het vormde helaas voor Devils geen startsein voor meer. Nijmegen liep in de slotfase tegen straffen aan en bood zo Utrecht de kans om via Indy Botan te scoren. Seconden later maakte Van Baarssen na een mooie schaatsactie door de nog niet opnieuw georganiseerde Nijmeegse defensie een prima goal om de eindstand op 5-2 te bepalen.

De stand in de best-of-five is daarmee na drie wedstrijden 2-1 in het voordeel van Nijmegen. Komende vrijdag om half negen krijgt Devils een nieuwe kans om de titel binnen te slepen. Dat gebeurt in het eigen Triavium. Als dat niet lukt, wordt het beslissende vijfde duel weer in Utrecht gespeeld.

Hoofdsponsoren