Devils wacht pittige klus tegen ongeslagen Amsterdam

5 januari 2023

Ahoud Devils Nijmegen speelt vrijdagavond zijn eerst thuiswedstrijd van 2022. Daarbij wacht coach Danny Cuomo en zijn manschappen een lastige klus. Het nog ongeslagen Amsterdam komt op bezoek.

De Amsterdamse ploeg staat met 35 punten uit 12 wedstrijden op de tweede plaats in de Eredivisie. Groningen heeft twee punten meer verzameld dit seizoen, maar speelde maar liefste vier wedstrijden meer dan Amsterdam. Geen ploeg in de Eredivisie kwam tot nu toe dit seizoen minder vaak in actie dan Amsterdam.

Het enige piepkleine smetje op het resumé van Amsterdam is de uitwedstrijd in Heerenveen op 20 november. Toen had de ploeg uit de hoofdstad penaltyshots nodig om het tweede team van Flyers de baas te zijn. Datzelfde Heerenveen was in de laatste Amsterdamse wedstrijd van het voorbije kalenderjaar ook de tegenstander, Amsterdam handhaafde toen de ongeslagen status met een nipte 5-4 overwinning.

Voor Nijmegen is het tot nu toe een lastig jaar. De ploeg zag een paar belangrijke pionnen vertrekken in de zomer, kon vanwege ijsproblemen slechts een beperkte voorbereiding op het nieuwe seizoen draaien en kampte de afgelopen weken ook nog met de nodige spelers die vanwege blessures afwezig waren.

Devils kwam op 23 december voor het laatst in actie. Tegenstander was toen Utrecht Dragons. Nijmegen knokte in dat duel op mentaliteit in de tweede periode terug tot 3-4, maar ging uiteindelijk met 3-7 onderuit.

Het is de tweede wedstrijd tussen Nijmegen en Amsterdam dit seizoen. Het eerste duel, halverwege oktober in de Jaap Edenhal, werd door de hoofdstedelingen met 9-2 gewonnen. Daan van den Boogaardt en Jay Plamont scoorden toen de Nijmeegse doelpunten.

De wedstrijd vrijdagavond in Het Triavium begint om half negen. De toegangsprijs is €5. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang onder begeleiding van een volwassen persoon. Bij de kassa kan alleen gepind worden.

Hoofdsponsoren