Dubbel thuisweekend voor Devils: Panters en Kemphanen op bezoek

10 februari 2023

Ahoud Devils Nijmegen mag dit weekeinde twee keer aan de bak in eigen hal. Vanavond  komt hekkensluiter Zoetermeer Panters op bezoek. Zondagavond staat een duel tegen nummer vijf Eindhoven Kemphanen op het programma.

Het einde van het seizoen nadert voor Devils. Na dit weekeinde staat alleen nog een thuiswedstrijd op 24 februari tegen Smoke Eaters Geleen op het programma. Dat het een lastig seizoen was, blijkt wel uit de positie op de ranglijst. Afgelopen zondag kwam Nijmegen tegen regerend Eredivisie-kampioen Tilburg Trappers, met oud-Devils Derek Knetter, Levi Houkes en Floris Vooren in de opstelling, niet verder dan een 7-0 nederlaag. Danny Cuomo en zijn manschappen incasseerden in het eerste kwartier vier goals, maar kunnen ook terugkijken op een derde periode waarin de nul werd vastgehouden.

Vanavond om 20.30 uur wacht Devils een uitdaging tegen Zoetermeer Panters. Daarmee komt de nummer laatst uit de Eredivisie op bezoek in het Triavium. De vorige ontmoeting tussen de twee ploegen was op 28 oktober. Devils won dat duel toen met 7-0, waarbij Tomislav Hrelja de shutout op zijn naam bracht en zeven verschillende spelers tot scoren kwamen namens Nijmegen. Jay Plamont had een goal en vier assists.

Zoetermeer wacht nog op eerste overwinning

Voor Zoetermeer is het nog een moeilijker seizoen dan voor Nijmegen. De ploeg van coach Richard Borgman wacht nog op de eerste overwinning van het seizoen. Bekendste speler in de opstelling is aanvaller Mandy Flink, die de afgelopen jaren vier WK’s speelde met Oranje en deelnam aan de Olympische kwalificatie. Panters kwam in zijn laatste drie wedstrijden niet tot scoren. Afgelopen vrijdag werd nog met 0-8 verloren van Smoke Eaters Geleen.

Zondagavond op het ongebruikelijke tijdstip van 19.30 uur komt met Eindhoven Kemphanen een tegenstander van een heel ander kaliber op bezoek. De Eindhovenaren behoren al enkele jaren tot de succesvollere ploegen in de Eredivisie en staan op dit moment met 44 punten uit 19 wedstrijden op de vijfde plaats van de ranglijst. Met al 153 doelpunten is het op Amsterdam na de productiefste ploeg in de competitie.

Verschillende oud-Devils in opstelling Eindhoven

Met Luke Zwartbol, Willy Schut en Jim Gudden staan er bij Kemphanen verschillende spelers op het ijs met een verleden in Nijmegen. Voor een speler als Mike Verschuren is het nog niet zo lang geleden dat hij een vaste keuze was in de selecties van Oranje. Met Ratislav Veres beschikt de ploeg bovendien over een van de beste scherpschutters in de Eredivisie. De Slowaak is ook dit seizoen weer goed voor bijna vier punten per wedstrijd.

Voor Devils is het de voorlaatste wedstrijd in de competitie. Over twee weken staat er nog een thuiswedstrijd tegen Smoke Eaters Geleen op het programma.

Hoofdsponsoren