10x
5x
1x
1x

Eerherstel voor Select 4-U Devils via 10-3 zege op Neusser EV

6 januari 2020

Precies een week na de ontluisterende 4-8 nederlaag tegen het Duitse Diez deed de Nijmeegse ploeg aan eerherstel. Het eveneens in de Duitse Regionalliga West acterende Neusser EV kwam op zondag 5 januari op bezoek in het Triavium, ook in het kader van de Inter Regio Cup. Omdat er voor Neusser EV geen noodzaak was om in Nijmegen tot het uiterste te gaan voor een positief resultaat, werden er slechts 16 spelers door coach Udo Tursas meegenomen waaronder 2 junioren. De enige ‘import’ in de ploeg, de Canadees Jason Popek, mocht van een vrije zondag genieten.     

Dat de club uit de stad net aan de andere kant van de Rijn dan Düsseldorf het moeilijk zou gaan krijgen, was dan ook niet moeilijk te voorspellen. Select 4-U Devils maakte in de eerste periode meteen duidelijk dat de thuisploeg wel uit was op eerherstel en een goed resultaat. Met een belangrijkere rol voor met name Harley Verkroost, Jay Plamont en Wessel Copier had de thuisploeg vanaf de eerste face-off een overwicht. Kay Gielen en Olivier Pataky (deels) vingen de afwezigheid van Boris van Bergen, Ritchie van Hulten en Nick de Jong op. Hoofdcoach Frank Gentges bekeek ook dit duel vanaf de tribune, zijn taak op de Nijmeegse bank werd waargenomen door ex-verdediger (1989-2000) Ron ‘The Hammer’ Plamont.

In die eerste periode hield Deniz Mollen zijn goal gesloten, maar tot veel schoten kwamen de Duitsers niet, hiervoor was de tegenstand te zwak. Aan de andere kant waren Jay Plamont, Harley Verkroost, Raymond van der Schuit en Levi Houkes wel trefzeker. Van der Schuit mistte bovendien een uitgelezen mogelijkheid, oog-in-oog met de Duitse goalie Tjaard Jansen, om zijn scoretotaal verder op te voeren Een Duitse speler maakte ongewild nader kennis met de ijsvloer van het Triavium nadat hij vergeefs door Verkroost heen trachtte te schaatsen. Wat een dagelijkse krachttraining allemaal kan betekenen voor een ijshockeyer!

De tweede periode was een kopie van de eerste, al waren de Nijmeegse scorers nu Kai Willems, Van der Schuit, Cas Staps (fraai in de bovenhoek) en Plamont. Halverwege het duel verliet Mollen zijn doel om plaats te maken voor zijn back-up Jefrey Vermeulen. De Duitse aanvallen eindigden opnieuw meestal in goede bedoelingen, tot duidelijk te horen frustratie van hun coach. Na in de eerste periode tegen 8 strafminuten aan te zijn geschaatst, bleef Select 4-U Devils in het vervolg van het duel gedisciplineerd en bleef een nieuwe gang naar de strafbank uit. Met de 8-0 na 40 minuten zuivere speeltijd leken de gastheren het wel genoeg te vinden. Dit gaf Neusser EV de kans om te tonen dat zij niet slechts als toeschouwer in het veredelde trainingspotje figureerden. Nadat Van der Schuit in de 44e minuut voor 9-0 had gezorgd, scoorden Timothy Tanke, David Bineschpayouh en Felix Wolter voor de gasten. Hiermee de score voor de bezoekers, slechts gesteund door een handvol meegereisde fans, een wat vriendelijker aanzien gevend. De 425 Nijmeegse fans hadden de hoop op de dubbele cijfers al bijna opgegeven toen Verkroost er 8 seconden voor tijd 10-3 van maakte. Diezelfde Harley Verkroost werd na de wedstrijd terecht tot ‘man of the match’ verkozen. Hij noteerde naast zijn 2 goals ook 2 assists en was hiermee de succesvolste speler van Select 4-U Devils. Jeffrey Melissant had 3 assists en kwam in de laatste periode niet meer in actie vanwege een blessure.

Op vrijdag 10 januari staat een wedstrijd in de BeNe-League op het programma. Dan ontvangt Select 4-U Devils om 20.30 uur in het Triavium het Belgische Mechelen Golden Sharks. Deze wedstrijd wordt wel heel erg belangrijk voor de Nijmeegse formatie. Door de moeizame start in de BeNe-League staan de Devils momenteel 8ste in de ranking met een marginale voorsprong op Mechelen, een winst zou natuurlijk meer dan welkom zijn, zeker ook in de voorbereiding op de Bekerfinale op 15 januari te Eindhoven.

Voor beide wedstrijden zijn nog kaarten te koop, klik op de visual waar u entreekaarten voor wilt bestellen,

 

 

 

 

 

Hoofdsponsoren