10x
5x
1x
1x

Eerste Divisie team: de voorbereiding zit er op

Redactie
30 september 2018

Het Eerste Divisie team van Nijmegen Devils is half september weer begonnen met de ijstrainingen en inmiddels zitten er ook 2 oefenwedstrijden op.

Vorige week werd gespeeld in Den Bosch en werd er gewonnen met 2-4. Tegen het team van Den Bosch, dat met veel jonge spelers aan de start kwam, werd gescoord door Dylan Kost, Jeffrey Knoop, Mitchel van Holten en Boris van Bergen.

Zondag 30 september was Heerenveen op bezoek in Nijmegen. Vorig seizoen waren Heerenveen en Nijmegen in de competitie gewaardig aan elkaar en werden er serieuze, leuke en faire wedstrijden gespeeld. Reden om een oefenwedstrijd in het voorseizoen tegen elkaar te spelen.

Tijdens de eerste periode was Nijmegen de bovenliggende ploeg. Goed samenspel en mooie combinaties, veel snelheid. Het had een 1-0 stand bij het einde van de eerste periode tot resultaat. De goal was van Willem Gloudemans met een assist van Peter Vissers.

In de tweede periode kantelde de wedstrijd een beetje. Het jeugdige Heerenveen speelde met elan en kreeg meer grip op de wedstrijd. De tweede periode werd afgesloten met een 2-2 stand. De Nijmeegse goal kwam van de stick van Jesse Henriks met een assist van Mike Vedder.

De derde periode was net wat lang voor Nijmegen. We staan ook pas 2 weken op het ijs, dan is een wedstrijd met een hoog tempo zwaar. Heerenveen scoorde knap 3 keer in deze periode, Nijmegen 1 keer (Eric Hoogvliets met een assist van René Vugts en Peter Vissers). Eindstand 3-5.

De eerste ‘officiële’ wedstrijd van de competitie voor ons Eerste Divisie team is zondag 7 oktober, 17:15 uur tegen Leeuwarden.

Wie zijn de spelers dit seizoen? (namen in volgorde van de rugnummers)

Goalies

Maarten Naeff, Patrick Vermeulen.

Defence

Jamie Pilgrim, Mitchel Knoop, Yordie Mater, Boris van Bergen, Stijn IJkhout, Nicky van der Geld, Willem Gloudemans, Jesse Hendriks en Max Fondse.

Forwards

Harrie Verdonschot, Jeffrey Knoop, René Vugts, Dylan Kost, Pim Vinke, Vince Derks, Tom Kokke, Peter Vissers, Eric Hoogvliets, Mitchel van Holten, TJ van Apeldoorn, Dave Willems en Dave Stappershoef.

Ons Eerste Divisie team wordt gecoacht door Eric Mater (HC) en Pim Mater (C).

De ambitie is play-offs halen (beste 8 teams), daarna zien we weer verder. Gezien de kwaliteiten binnen de spelersgroep, het elan en de positieve sfeer binnen de groep hebben we er vertrouwen in dat de play-offs gehaald gaan worden!

Het belooft voor het Eerste Divisie team een leuk seizoen te worden.

Hoofdsponsoren