Eerste thuiswedstrijd Devils op het programma

3 november 2022

Ahoud Devils Nijmegen speelt komende vrijdagavond zijn eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. Tegenstander in het heropende Triavium is Leeuwarden Capitals. 

Nijmegen speelde de eerste drie wedstrijden van het nieuwe seizoen noodgedwongen buiten de deur vanwege de technische problemen bij het Triavium. Dankzij goede samenwerking tussen gemeente, hal en Devils ligt er nu een geweldige nieuwe ijsvloer, waardoor het team van de nieuwe coach  Danny Cuomo eindelijk voor eigen publiek kan spelen. Nijmegen boekte afgelopen vrijdag met een 0-7 overwinning in Zoetermeer de eerste winst in het nieuwe seizoen.

In dat duel troffen zeven verschillende spelers doel namens Nijmegen. Jay Plamont verzamelde met een goal en drie assists de meeste punten. Nieuwkomer Bobbi Strople, een bekende achternaam uit het Nijmeegse ijshockeyverleden, had een goal en een assist. Tomislav Hrelja bracht de shutout op zijn naam. Nijmegen verloor de eerste twee ontmoetingen van het seizoen, na een door de problemen bij het Triavium gecompliceerde voorbereiding op de nieuwe ijshockeyjaargang.

Tegenstander vrijdag is Leeuwarden Capitals, dat vier van zijn zes wedstrijden tot nu toe dit seizoen won en daarmee op de derde plaats staat in de Eredivisie. Afgelopen weekeinde won Leeuwarden met 0-2 bij Yeti’s Breda. Bekendste naam in de opstelling van de ploeg uit het noorden van het land is ex-international Marco Postma, die ook nog een succesvol verleden heeft in Nijmegen. Met Devils won hij in 2009 de nationale beker en een jaar later het landskampioenschap. In zijn eerste seizoen bij Nijmegen werd Postma bovendien uitgeroepen tot winnaar van de Frans Henrichs Bokaal, de prijs voor de beste Nederlandse speler in de competitie.

Devils staat voorafgaand aan de wedstrijd van vrijdag stil bij het overlijden van Devils-vrijwilliger William Hendriks, die vorige maand om het leven kwam bij een woningbrand in Nijmegen. De ontmoeting tussen Nijmegen en Leeuwarden begint om 20.30 uur. De hal gaat om 19.45 uur open. Toegang is €5, waarbij deze voor leden, Devils-pashouders en kinderen onder de 12 jaar gratis is.

 

 

Hoofdsponsoren