10x
5x
1x
1x

Geen BeNe League komend seizoen, wat doen we in Nijmegen?

4 oktober 2020

We krijgen het in Nederland niet voor elkaar om BeNe League te spelen met de Nederlandse teams.

Vanuit Nijmegen hebben we tot het laatst aangegeven dat wij BeNe league willen spelen als er 3 Nederlandse teams meedoen. Er gaan niet 3 Nederlandse teams meedoen, daarom is de deelname aan de BeNe league gestopt.

IJshockey Nederland (IJNL) heeft een voorstel gelanceerd voor de Dutch Ice Hockey League (DIHL) en een Ere Divisie.

Aan de DIHL moeten 1 of 2 teams deelnemen uit de steden waar een BeNe League team was (Heerenveen, Den Haag, Zoetermeer, Geleen, Nijmegen), Tilburg is er aan toegevoegd. Dat mag met het (voormalige) BeNe team, het team uit de Eerste Divisie of een mengeling daarvan. Dat betekent dat 5 Eerste Divisie teams wegvallen uit de voorziene Eerste Divisie competitie. De teams die overblijven spelen dan in de Eredivisie.

Vanuit de vereniging willen we ons Eerste Divisie team in takt laten en zien het liefst dat deze mee kan spelen in de Eredivisie. We willen ook graag met de groep spelers van het BeNe team doorgaan, dat wij faciliteren dat er gespeeld kan worden.

Het Corona uitgangspunt dat nu van toepassing is: geen publiek in het stadion, dus ook geen sponsors, is van grote invloed op de teams. Maar dat is voor 3 weken van toepassing. Daarna kan het weer anders zijn, of niet …. Komende week moet er meer duidelijkheid komen over de opzet van de competities en de teams die vanuit Nijmegen ingeschreven gaan worden.

Maar ook over het plan dat wij zien voor publiek (mits toegestaan), live streams en ijshockey beleving.

Hoofdsponsoren