10x
5x
1x
1x

Geleen maakt in thriller einde aan fantastisch seizoen van Ahoud Devils

Bestuur
13 maart 2019

De beslissende wedstrijd in de kwartfinale voor het kampioenschap van de BeNe-League tussen Geleen en Nijmegen had alles in zich om de ijshockeyliefhebber vanaf de eerste seconde tot en met de laatste te laten genieten. Spanning, gelijk opgaande strijd tussen 2 teams, kansen over en weer en verlenging die de beslissing moest brengen. Uiteindelijk trokken de Microz Eaters Limburg aan het langste eind door 12 seconden voor het verstrijken van de verlenging de uitstekende doelman Mollen te verslaan, 5-4. Vadim Gyesbreghs was uiteindelijk matchwinner voor de Limburgers.

De Ahoud Devils Nijmegen speelden hun 4e wedstrijd in 6 dagen, moesten verdediger Nick de Jong missen en trad aan met een behoorlijk vermoeid team wat niet geheel vrij was van blessures.

Toch kwamen de Devils in 5e minuut op voorsprong. De als verdediger fungerende captain Levi Houkes wist op aangeven van Kayo van Zoest de score te openen, maar na ruim anderhalve minuut trok Lukasz Bartak de stand weer gelijk, 1-1. Daarna was het de Geleense formatie die wat overwicht kreeg, maar het was een wederom strek optreden van Deniz Mollen, die af en toe met kunst en vliegwerk zijn doel schoon wist te houden. Na ruim 16 minuten spelen zette Justin Evers de Nijmegenaren weer op voorsprong. Lang duurde dat echter niet, met Rick Wijnen op de strafbank wist Nick Verschuren de powerplay te benutten en werd de eindstand van de eerste periode bepaald op 2-2.

Levi Houkes zette de Devils in de 2e periode weer op voorsprong, dit op aangeven van Jim Gudden en RJ Reed. Het antwoord van Geleen liet nu wat langer op zich wachten, maar kwam er wel. Vlak voor het verstrijken van de 2e periode prikte Mathew Beer de gelijkmaker binnen en konden de ruim 1100 toeschouwers zich gaan opmaken voor het slotstuk.

Begin van de 3e periode kreeg Nijmegen de kans middels een powerplay, Geleen zag Mordy Munichman naar de strafbank verdwijnen maar doelman Delil redde de Eaters met een aantal fraaie reddingen. In de 47ste minuut kreeg Jord Smit van Geleen een straf voor High-Sticking en begon Nijmegen aan de volgende powerplay in de slotperiode. Branden Eden wist met een assist van Jeffrey Melissant en landgenoot RJ Reed de voorsprong weer terug te nemen, 3-4.

Lang leek het erop dat hij daarmee match-winner zou zijn. Ruim 3 minuten voor het einde van de wedstrijd liep Rick Wijnen echter tegen een 2-minuten straf op wegens interference. De druk op het doel van Deniz Molllen werd enorm en nadat Eaters coach Andy Tenbult na een time-out zijn goalie inwisselde voor een extra veldspeler, gingen de Limburgers met man en macht op zoek naar de gelijkmaker. Op het moment dat de powerplay eindigde en Rick Wijnen het ijs weer op kwam, viel de gelijkmaker door Lars van Sloun. Beide teams konden zich gaan opmaken voor de overtime, maximaal 5 minuten met 3 tegen 3 spelers.

Kansen waren er over en weer en iedereen maakte zich al op voor penalty-shots. Slechts 12 seconden voor het verstrijken van de verlenging maakte Vadim Gyesbreghs de verlossende goal voor de Microz Eaters en werd daarmee matchwinnaar. Voor Geleen volgen de confrontaties met HYC Herentals in de halve finale, voor de Ahoud Devils rest de wetenschap dat het seizoen ten einde is. Een seizoen waarin men aangetoond heeft terug te zijn aan de top in Nederland. Een prachtige prestatie, de winst in de Nederlandse Bekercompetitie en het binnenhalen van de het Nederlandse kampioenschap.

Slechts 1 keer eerder in de clubhistorie van 50 jaar werd de dubbel binnengehaald, seizoen 2018-2019 gaat de boeken in als een van de meest succesvolle seizoenen. Reden genoeg om te berusten in de uitschakeling en de komende maanden terug te blikken en vooruit te kijken.

 

Hoofdsponsoren