10x
5x
1x
1x

Geweldig slotfeest van Devils Nijmegen !

Bestuur
30 maart 2019

De Devils Nijmegen hebben een fantastisch seizoen afgesloten met een geweldig slotfeest. De landskampioen en winnaar van de Nederlandse beker vierde het allemaal nog eenmaal met spelers en vele supporters en sloot daarmee één van de meest succesvolle jaren in de clubhistorie af.

De kampioenen maakten een rondrit door de stad richting stadhuis en werden uitgebreid ontvangen door burgemeester Bruls. In zijn toespraak sprak hij de bewondering uit voor de veerkracht van de ijshockeyclub maar ook dat van de fans, die al die tijd het vertrouwen in bestuur en spelers behielden. ,,Fantastische en hondstrouwe supporters hebben jullie’’, sprak Bruls spelers en bestuur aan. ,,Fenomenaal als je op een doordeweekse dag met zoveel mensen naar Tilburg trekt om de strijd aan te binden in de finale om het landskampioenschap en wat een geweldige prestatie om het kampioenschap na zoveel jaren weer terug te brengen naar de mooiste en oudste stad van Nederland”.

Alle spelers, trainers en bestuursleden van de club kregen na afloop nog een miniatuurbeeldje mee van Moenen, de duivelse figuur uit het het verhaal van Mariken van Nieumeghen.

Na de mooie mooie woorden werd er nog het glas geheven en volgde nog de scene op het bordes. Burgemeester Bruls, geflankeerd door captain Levi Houkes en assistent-captain Nick de Jong, genoot van het enthousiasme en wenste spelers, bestuur en supporters een geweldig slotfeest toe en enorm veel succes in het komende seizoen. ,,Het is op zich maar goed dat de Devils niet alle prijzen hebben gepakt, daardoor kan het volgend seizoen gewoon nog beter, hebben ze nog iets om naar toe te leven”, sprak Bruls gekscherend.

Devils maken ereronde in Goffert voor de wedstrijd NEC – Jong Ajax !

Na het bezoek aan het gemeentehuis reden de Devils Nijmegen verder door de stad op weg naar de Goffert.

Voorafgaande aan de wedstrijd NEC – Jong Ajax werden de ijshockeyspelers bedankt door ruim 9.000 voetbalfans, de Devils maakte een ereronde alvorens ze op de trailer van Van Wees Trailerservice naar de feestlocatie vertrokken voor het slotfeest van het seizoen.

Daar stonden de supporters al te wachten om samen met hun helden tot diep in de nacht de successen van het seizoen 2018-2019 nog eenmaal goed te te vieren.

Zoals gebruikelijk werden er in de loop van de avond ook de nodige awards uitgereikt, waaronder de ‘Sponsor van het jaar’. Harry Roelofs, eigenaar van Ahoud Schildersbedrijf nam afscheid als hoofdsponsor van de Devils, maar blijft zeker als subsponsor behouden. Het kon niet anders dan dat hij de award in ontvangst mocht nemen van voorzitter Joop Vullers. Met een brok in de keel ontving hij tevens een fotocollage met mooie herinneringen van de afgelopen 5 jaar waarin Ahoud hoofdsponsor was.

Club Awards voor supporter en vrijwilliger van het jaar uitgereikt !

De award voor de supporter van het jaar werd toegekend aan Marcel Mulder van Mulder Assurantiën. Helaas was hij deze avond niet aanwezig, maar de award zal binnenkort zeker worden afgeleverd zodat deze een mooie plaats op zijn kantoor kan krijgen.

Vrijwilliger van het jaar werd Maria Leseman. De club bestaat 50 jaar en het merendeel van de jaren is Maria Leseman al bij de club betrokken. Elke wedstrijd verzorgt zij de statistieken, welke na elke periode door de coach gebruikt worden om eventuele aanpassingen in de speelwijze door te voeren. Voorzitter Joop Vullers gaf bij de uitreiking aan dat er zoveel vrijwilligers zijn die verdienen om in het zonnetje gezet te worden, maar dat de keuze na zoveel verdienstelijke jaren absoluut moest vallen op Maria Leseman. Met een staande ovatie en uitgebreide felicitaties van ‘haar’ jongens, nam zij de award en een persoonlijke fotocollage in ontvangst.

Most Valuable Player Award 2018-2019 naar Deniz Mollen !

Het was een close-call, 3 spelers waar in de afgelopen weken met grote overmacht op werd gestemd door de Devils-supporters. Captain Levi Houkes, de Canadese aanvaller RJ Reed en goalie Deniz Mollen.

Uiteindelijk wist Deniz Mollen met klein verschil de award in de wacht te slepen. Een goede keuze volgens de aanwezigen, iedereen realiseerde zich dat een dergelijke sluitpost in het Nijmeegse doel menig wedstrijd het verschil heeft gemaakt. Mollen ontving ook al na de gewonnen bekerfinale in en tegen Den Haag de award voor de Most Valuable Player van die finale.

 

Na deze plichtplegingen werd het nog laat in het Nijmeegse Zwaantje. Een geslaagd seizoen werd met een geslaagde feestavond afgesloten, op naar het volgende seizoen !

Hoofdsponsoren