10x
5x
1x
1x

Hardwerkende Devils doen goede zaken met 7-4 winst in Zoetermeer

2 februari 2020

Fotografie: Robert Bos

De selectie van Ronnie Plamont liet vrijdagavond al een ander soort ijshockey zien. Tegen de koploper Heerenveen oogstte de smalle Nijmeegse selectie nog veel waardering voor de inzet en het teamenthousiasme maar bleef het uiteindelijk met lege handen staan, zaterdag trok het wel aan het langste eind door verdiend met 7-4 te winnen in en tegen Zoetermeer. Jan Jarabek, Jeffrey Melissant, Jay Plamont, Kay Willems, Boris van Bergen en de langdurig geblesseerde Jake Hendriks ontbraken.

De eerste 2 periode werd er nog tamelijk slordig gespeeld. Kansen over en weer en na 1 periode een 3-2 voorsprong voor de Zoetermeer Panters. Jared Henderson maakte gebruik van een penalty tegen Kay Gielen en scoorde in de 6e minuut de 1-0. Ruim 3 minuten later maakte ook de gelegenheidsaanvaller Nick de Jong effectief gebruik van een man meer situatie en bracht de ploegen op gelijke hoogte, waarna 90 seconden later Jurryt Smid de eerste voorsprong voor de Devils aantekende. Lang duurde dat echter niet, vrijwel direct na de face-off trok de speler met het rasta haar, Jared Henderson de stand weer gelijk, 2-2.

Ex-Nijmegenaar Martijn Geerligs kreeg het aan de stok met Dylano Bijsterbosch. Bijsterbosch moest voor 2 plus 10 minuten naar de strafbank, Geerligs kwam er van af met 2 minuten. Op aangeven van Jared Henderson wist Joy Turpijn de eindstand van de 1ste periode op 3-2 te zetten.

Exact op de helft van de wedstrijd scoorde captain Levi Houkes de 3-3, maar wederom wist de ploeg van Alex Andjelic binnen luttele seconden Deniz Mollen te verschalken. Turpijn herstelde al na 17 seconden de voorsprong, 4-3 voor de Panters uit Zoetermeer. Uiteindelijk bleek dat het slotakkoord te zijn van de Silverdome-bewoners. Branden Eden maakte nog voor de 2e rustperiode de 4-4, waarna beide teams 20 minuten rust kregen om even op adem te komen.

In de 3e periode was Nijmegen heer en meester, alhoewel de “Bob Marley look-a-like” Henderson continue gevaarlijk bleef. Martijn Geerligs ging wederom op zoek naar Nijmegen-spelers in plaats van de puck. Op het moment dat Kay Gielen de 4-5 scoorde werd hij al juichend hardhandig aangepakt. Geerligs moest dat bekopen met een 5 minuten straf plus een gamemisconduct. De Devils koesterden de voorsprong en met nog 5 minuten en 28 seconden op de klok, waarvan 5 minuten powerplay, mocht het niet meer misgaan.

Binnen 3 minuten onderstreepte Oliver Pataky het belang van deze wedstrijd en tilde de stand naar een 4-7 voorsprong voor de Select 4-u Devils Nijmegen, daarna werd de wedstrijd rustig uitgespeeld. Nijmegen versloeg daarmee de ploeg van Alex Andjelic met dezelfde cijfers als waarmee Zoetermeer dat eerder verrassend in Nijmegen had gedaan. Ondanks dat Nijmegen met slechts 2 lijnen kon aantreden, deed het wat het moest doen, uiterst belangrijke punten meenemen naar de Keizerstad.

Voor de Devils breekt er nu een weekje rust aan. Pas op 11 februari volgt de inhaalwedstrijd uit tegen Den Haag, daarna zal op 14 februari er weer een zware wedstrijd zijn in Triavium tegen Bulldogs Luik. Alles is gericht om deze korte periode rust te gebruiken voor herstel. Jeffrey Melissant, Boris van Bergen werken al langer aan hun herstel. Jan Jarabek, tegen Heerenveen uitgevallen, zal een week of 2 uitgeschakeld zijn. De wedstrijd tegen Cairox Den Haag kom voor hem wellicht nog net te vroeg.

 

Fotografie: Robert Bos

Hoofdsponsoren