IJshockey in Nijmegen: van overleven naar stabiele groei met ambitie

17 juli 2021

Never a dull moment in het Nijmeegse IJshockey. Na alle nieuwsberichten in de media is het tijd voor Vereniging IJshockey Nijmegen (VIJN) om jullie te informeren waar de vereniging nu staat en waar ze naar toe wil.

Door het faillissement van Stichting IJshockey Noviomagus (de Profs) is onze vereniging (de jeugd) opgezadeld met een forse schuld bij de Gemeente Nijmegen. Gelukkig zijn met de gemeente Nijmegen goede afspraken gemaakt over de aflossing van de schuld over een lange periode. Deze keuze is gemaakt, omdat de VIJN historische rechten heeft op ijshuur en ijstijden. Bij het alternatieve scenario van een faillissement, met een doorstart, zouden deze rechten mogelijk prijsgegeven moeten worden. Daarnaast zou een heel traject met de bond doorlopen moeten worden voor een nieuwe inschrijving.

De VIJN is daarom blij met de gemaakte afspraken met de gemeente Nijmegen, waardoor de continuïteit van het jeugdijshockey in Nijmegen gewaarborgd is. We hebben het volste vertrouwen erin dat het voorstel met de gemaakte afspraken eind augustus wordt goedgekeurd in een besluit door het collega van B&W.

Maar….er is nog wel een gat in de begroting gedicht worden waarin de aflossing aan de gemeente een beperkte last is. De VIJN namelijk moet en wil groeien in leden. Alle aandacht naar de jongste jeugd, (verkeers)drempels voor ouders wegnemen, en de jeugd enthousiasmeren. Eenmaal een ijshockeyer ben je verknocht aan het spel. De snelheid, de elegantie, de hardheid, de tactiek, de fairplay, de geur…de sport is verslavend mooi en leuk.

Daarbij: de thuisbasis van de VIJN, het Triavium, is een van de mooiste ijshockey accommodaties van Nederland. Schaatsen is net als zwemmen je moet het kunnen en waar leer je nou het beste schaatsen: juist bij het jeugd-ijshockey. Voor de jongste aanwas is er een mogelijkheid om je aan te melden voor twee gratis proeflessen. Daarnaast beschikt de vereniging over hele startersuitrustingen waardoor zonder investeringen (los van schaatshuur) geproefd kan worden aan het ijshockey.

In de jeugd hebben we komend jaar 3 teams. Een U9/U11, U17 en U21 team. We zijn op zoek naar enthousiaste jongelingen vanaf 4 jaar die zich de sport eigen willen maken. Ze krijgen les van uitstekende trainers (oud ijshockeyers) en onze zeer ervaren trainer/ijshockeyer Danny Cuomo. Wij  bieden een leuke sfeer, gezellige teamgenoten en toegang tot een verslavende sport. Bijkomend voordeel: de ouders staan droog en uit de wind te kijken. Wel zo handig in de winter.

Kijk op onze website voor meer informatie over aanmelding en/of proeflessen:

https://nijmegendevils.nl/lid-worden

Nu er volgend seizoen (waarschijnlijk) geen team op Bene League-niveau uitkomt in Nijmegen, is waarschijnlijk het eerste/eredivisie team onder de vlag van de VIJN het hoogst spelende team in de ijshockeystad Nijmegen. Een team dat een mix is van oud eerste spelers en jonge talenten en getraind wordt door Eric en Pim Mater. In de nieuwe competitieopzet voor het nieuwe seizoen zal halverwege het seizoen in een tweede speelronde de eerste ere-/divisie worden uitgesplitst in een eredivisie en eerste divisie. De eredivisie is dan de hoogste competitie in ons land. Nog steeds kan Nijmegen actief meedoen op het hoogste niveau in Nederland.

Het bestuur van Vereniging IJshockey Nijmegen

Hoofdsponsoren