10x
5x
1x
1x

IJshockey in zomermaanden gaat ‘gewoon door’

17 juni 2019

Terwijl menigeen gaat genieten van de zomervakantie, de stad Nijmegen zich opmaakt voor de 103e Vierdaagse en de daarbij behorende zomerfeesten, de vernieuwde Waalkade uitnodigt om van de mooie zomermaanden te genieten, gaat het werk bij de Nijmegen Devils gewoon door. Inmiddels is de selectie compleet en alles gericht op een mooi vervolg van het afgelopen seizoen waarin zowel de Nederlandse Beker als het Landskampioenschap door de Nijmegenaren werd gewonnen.

Voor het bestuur, technische staf, spelers en begeleiders zijn de voorbereidingen in volle gang. Spelers uit de regio Nijmegen houden hun conditie op peil en zijn minimaal 2 maal per week bij Speijers Sport in Beuningen intensief bezig. De forenzen uit de randstad en het zuiden van Nederland doen dat eveneens, echter in diverse sportscholen in hun eigen woonomgeving. Een aantal benut de mogelijkheid om de schaatsen onder te binden en gebruik te maken van ‘zomerijs’ op diverse banen in Nederland.

“Voor ons duurt het ijshockeyseizoen 12 maanden, er is altijd wat te doen”

Hans Cleijne, commercieel manager van de Devils, is nog op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. Ahoud Schilders uit Elst besloot na een periode van 5 jaar hoofdsponsorschap te beëindigen en door te gaan als één van de vele sponsoren. “Vooralsnog hebben we de club ingeschreven voor de competitie onder de naam Nijmegen Devils, natuurlijk, een hoofdsponsor is uitermate welkom, maar met een breed scala aan bedrijven die ons ondersteunen en her en der wat ingrijpen, zullen we er zeker staan. Nijmegen Devils is ook komend seizoen een ploeg om rekening mee te houden. We zijn volop bezig, voor ons duurt het ijshockeyseizoen 12 maanden, er is altijd wat te doen.”

Selectie Devils compleet:

Na het ontvangen akkoord van Wessel Copier en het positieve gesprek met reservedoelman Jefrey Vermeulen is de selectie van de Devils Nijmegen compleet. In de selectie keert RJ Reed dus niet meer terug, hij heeft inmiddels onderdak gevonden bij EG Diez wat in de Duitse Regional Liga uitkomt. Mede door de U-21 regel en het maximale aantal spelers dat de Devils per wedstrijd op de sheet mag hebben staan, verkast Jim Gudden met pijn in het hart maar in goed overleg naar Zoetermeer. Voor de Canadees Branden Eden loopt de procedure nog met de Immigratie en Naturalisatie Dienst. De club voorziet geen problemen in het verstrekken van de vergunning en verwacht de 27-jarige aanvaller eind augustus weer in Nederland.

Positief nieuws is er zeker over Luke Zwartbol. De verdediger die afgelopen seizoen tussentijds naar Nijmegen kwam, viel in de halve finale van de bekercompetitie uit met een zeer zware hersenschudding na een onbestrafte check van Marco Postma. Het herstel van Luke duurde erg lang, maar sinds enkele dagen is hij vrij van hoofdpijn en heeft hij de voorbereidingen 100% opgepakt.

 

Hoofdsponsoren