10x
5x
1x
1x

Interview met Jesse Gabrielle deel 2

5 augustus 2020

Het eerste avontuur eindigde voor Jesse in Australië. Daarna begint voor Jesse een Europees avontuur. Slowakije, BeNe Leage bij HIJS en komend seizoen BeNe League bij Nijmegen. 

Jesse, na Australië kom je naar Europa en speelde je kort in de Slowaakse competitie

Ja, maar het was niet zo’n prettige periode. Ze waren 7 dagen per week aan het werk met ons, de competitie werd gesponsord door een bedrijf dat actief was in de weddenschappen, het was van alle dag dat spelers met hun team rechtszaken hadden over de betalingen en de competitie had veel regels gericht op het laten spelen van jonge Slowaakse spelers die er niet klaar voor waren. Naar mijn mening werkte het systeem niet als een professionele competitie, waren ze niet met de essentie van het hockey spel bezig. Ik kon er echt niet aarden en vertrok. 

Van Europa echter genoot ik enorm. Ik ging door Europa op vakantie: van Noord-Italië naar Rome en Pompeï en terug naar de Oostenrijkse en Zwitserse Alpen. Ondertussen kreeg ik aanbiedingen van andere professionele competities, maar die sloten niet goed aan bij wat ik zocht. De BeNe League leek dat wel te doen en daarom nam ik contact op met Chris Eimers.

Kende jij Chris Eimers?

Ik ben bevriend met Tom Barendregt, goalie voor HIJS HOKIJ. Via Tom kwam ik in contact met Chris Eimers. Ik heb gesproken met Coach Eimers en ik wist daarna dat ik bij hem wilde spelen. Hij heeft een echt goede hockey benadering en hij is een goede coach. 

Je kwam naar de Bene League en speelde voor HIJS Hokij Den Haag

Het was geweldig. Chris Eimers is een goede coach en heeft een hecht team gemaakt. Het team was goed en de spelers waren erg goed. Ik heb veel goede vrienden gemaakt. Maar helaas eindigde voor mij het seizoen vroegtijdig door een ‘season ending’ blessure op 2 december 2019. Er was geen ‘health insurance’ voor mij afgesloten en daarover heb een conflict gehad met het bestuur. Terwijl ik thuis in Canada aan het herstellen was van mijn blessure, werd mijn contract eenzijdig beëindigd. Meer wil ik er niet over zeggen. 

Nijmegen Devils belde 

Nijmegen nam contact met me op nadat ik gestopt was bij HIJS. Ze verzekerden mij dat de
BeNe League een competitie en organisatie is waar het niet typerend is wat mij is overkomen. Het was een aangename verrassing toen Charles Houkes wat later contact met mij opnam en het aanbod deed om terug te keren naar de Bene League, nu voor Nijmegen. Ik heb veel positieve ervaringen in de Nederland, de Bene League en met de gemeenschap, dus dat was een makkelijke YES.

Je hebt een grote passie om met jeugd te werken 

Ja, de afgelopen 3 jaren ‘run’ ik mijn ijshockey school waar ik ook ben. Ik heb dat ook gedaan in Den Haag en omgeving. Daar werd ik vaak gevraagd om te trainen met de kinderen en werd ik betrokken bij de ontwikkeling van de lokale jeugd. Ik heb ook kampen en clinics georganiseerd in Canada en Australië. Ook deze zomerperiode ben ik daarmee in Canada bezig. 

Ik verheug mij er op om weer te werken met kinderen in de Nederland en in Nijmegen deze winter. Via mijn privé Facebook groepen begeleid ik nu jonge Nederlandse spelers, volwassen spelers maar ook niet-atleten als een soort personal trainer. Ik verzorg voor hen wekelijks training video’s en geef voeding tips.

Voeding is een belangrijk onderdeel van mijn dagelijks leven. Ik ben een merkambassadeur voor Isagenix en onderdeel van Team Isagenix. Tom Barendregt is dat ook, via Tom ben ik bij de BeNe League terecht gekomen. 

Ik zie op je Facebook-pagina dat je zelf ook flink aan het trainen bent

Deze zomer bereid ik me goed voor op het komende seizoen. Coach Gentges heeft zijn off- season trainingsprogramma doorgestuurd. Dat is de leidraad voor mijn routine. Veel explosiviteit training, de benen moeten weer op sterkte komen. Ik doe veel skills oefenen met de Marsblades. Allemaal met als doel om goed in vorm te zijn als het seizoen start. 

 Wat kunnen fans van Nijmegen Devils van Jesse Gabrielle verwachten?

Nijmegen fans kunnen van mij een spannende en agressieve stijl van hockey verwachten dat heel goed past bij de speelstijl die Coach Gentges voor ogen heeft. Coach Gentges en Charles Houkes hebben een mooie groep spelers bij elkaar gebracht en ik ben blij daar deel van uit te maken. Ik verwacht dat we een team zullen zijn dat in een hoog tempo team speelt en een opwindende partij hockey speelt waarvan de fans echt zullen genieten. 

Ik verheug mij er op om een onderdeel te zijn van de Nijmeegse hockey gemeenschap. Er is een beeld rondom mijn persoon ontstaan dat in de praktijk anders is. Men zal prettig verrast zijn als men mij echt leert kennen. Ik kijk er naar uit om in Nijmegen te spelen en rondom hockey actief te zijn. 

 

Hoofdsponsoren