Lid worden

2 GRATIS PROEFLESSEN

Wil je eens kijken of meedoen bij een training? Iedereen die belangstelling heeft krijgt van ons 2 gratis proeflessen. Wij zorgen voor de uitrusting. Als je zelf geen schaatsen hebt kun je die huren op het Triavium. Zie: Gratis 2 ijshockey trainingen?

BIJ NIJMEGEN DEVILS LEER JE IJSHOCKEY SPELENDERWIJS

Het schaatsen voor ijshockey is meer dan alleen heel hard vooruit kunnen schaatsen. Scherpe bochten links en rechts om, abrupt stoppen en meteen weer weg sprinten, heel hard achteruit kunnen schaatsen, weg sprinten en ook vallen (hoort erbij). Slalommen vooruit en achteruit en zelfs springen. Het schaatsen bij ijshockey is een combinatie van shorttrack, kunstrijden, langebaanschaatsen en rennen. LOL!

Het schaatsen alleen al is leuk, maar dan ook nog met een stick een puck onder controle hebben, kunnen overspelen en schieten, passeer bewegingen maken, dat maakt ijshockey extra leuk. Dit zijn allemaal individuele vaardigheden, hartstikke belangrijk. Maar, ijshockey is ook een teamsport! Samen trainen, team tactiek tijdens wedstrijden, saamhorigheid, met z’n allen gaan voor de winst, dat maakt ijshockey nog leuker en een stoere, sensationeel snelle sport!

BIJ NIJMEGEN DEVILS LEER JE DAT ALLEMAAL SPELENDERWIJS!

Sporten is gezond en ijshockey helemaal. IJshockey is goed voor de ontwikkeling van je motoriek (moeilijke bewegingen kunnen maken), voor je coördinatie (schaatsen en stick handling tegelijk), voor je uithoudingsvermogen en je zelfvertrouwen. Individuele vaardigheden moeten gecombineerd worden met samenspel in het team. Je hoort bij een training groep, eventueel een wedstrijd groep, je maakt nieuwe vrienden binnen de vereniging.

IJshockey is een snelle teamsport, gebaseerd op individuele behendigheid, snelheid, discipline en teamwork. Geschikt voor zowel jongens als meisjes! IJshockey is een veilige sport. Bij de jongste spelers is het body checken niet toegestaan. Bij oudere spelers mag body checken wel, maar onder strikte voorwaarden, waarmee blessures voorkomen worden. Alle spelregels zijn gericht op veiligheid, om blessures te voorkomen. Zowel tijdens de trainingen als tijdens de wedstrijden wordt daar streng op gelet.

De stoere beschermende uitrusting draagt bij tot het voorkomen van blessures. De uitrusting beschermt vooral tegen de puck, die met een hoge snelheid tegen het lichaam kan komen, of tegen vallen op het ijs (ja, dat gebeurt regelmatig!). Zie: Stoere uitrusting.

IJshockey is een gezinsactiviteit. Ouders zijn vaak tijdens de trainingen aanwezig en tijdens wedstrijden. Veel ouders zijn als vrijwilliger actief en nodig voor het draaiend houden van de vereniging en voor de wedstrijden. Dus, ook al speel je als ouder niet, er is ook genoeg voor jullie te doen. Zie: Wat betekent het voor de ouders?

Maar nu terug naar de sport. Hoe leer je ijshockeyen? Voor de kinderen die met ijshockey beginnen, het instap niveau, volgen we het Learn to play programma. Dat is een internationaal erkend opleiding programma voor ijshockey. Dit wordt gevolgd in onder meer de VS, Canada, Zweden, ijshockey landen bij uitstek! De rode draad is om de kinderen op een speelse wijze alle facetten van het ijshockey bij te brengen. Tijdens de eerste jaren ligt het zwaartepunt bij de ontwikkeling van de individuele vaardigheden, in de latere jaren wordt het samenspel in een team een steeds belangrijker factor. Maar het aller belangrijkste blijft plezier hebben in ijshockey. Zie: IJshockey school of ijshockey training.

Hoofdsponsoren