IJshockey school of ijshockey training

Er zijn 2 mogelijkheden om met ijshockey te beginnen, via:

  • ijshockey school.
  • ijshockey training.

IJshockey school
Op de zondagochtend is er de ijshockey school, van 08:30 tot 09:30 uur.

De ijshockeyschool richt zich op het spelenderwijs, op een ongedwongen manier, de basis vaardigheden van het ijshockey bij te brengen: schaatsen en de puck kunnen spelen.

Er wordt gedurende een half uur geoefend en gedurende een half uur wedstrijdjes gespeeld. Het veld wordt in 3 delen gesplitst. De wedstrijdjes zijn in beide doelgebieden, in het middengedeelte van de ijsbaan kunnen kinderen, die niet aan de wedstrijdjes willen/kunnen meedoen, schaatsen (de ouders mogen ook meedoen!).

Het spelen van wedstrijdjes is een belangrijk onderdeel van het aanleren. Je brengt dan zonder na te denken alles wat je geleerd hebt in de praktijk. Je begrijpt beter waarvoor je de oefeningen doet.

Je kunt deelnemen door de aanschaf van een 10-ritten kaart (€ 120,00). De datums van de ijshockeyschool zullen wij bekend maken via onze website. Gebruik van stick en helm zijn in bij het lesgeld inbegrepen. Handschoenen zijn verplicht (mogen gewone handschoenen zijn). Knie-, elleboog- en gebitsbescherming mag je zelf meebrengen, maar zijn niet verplicht.

Voor meer informatie zie: www.schoolijshockey.nl.

IJshockey training

Elke maandag van 16:45 tot 17:45 uur en elke donderdag van 17.00 – 18.00 uur is er de ijshockey training voor de beginnende ijshockeyers op een halve ijsbaan. Het eerste uur training op het ijs. Daarna een half uur ‘off ice training’ met de stick en een balletje.

Hier leren we je op een speelse manier alle facetten van de sport: schaatsen, puck aan de stick voortbewegen, elkaar de puck toespelen en schieten. De trainingen zijn leuk en afwisselend maar wel serieus. De aanpak is afgestemd op het gaan spelen van wedstrijden.

Het schaatsen maakt ijshockey uniek, daar ligt in de training het zwaartepunt. Het is niet alleen snel vooruit kunnen schaatsen. Nee, je moet ook net zo snel achteruit kunnen schaatsen, korte bochten links en rechts om kunnen maken, abrupt stoppen en weer wegsprinten, schijnbewegingen maken. Dit oefenen we allemaal met ‘drills’. Veel verschillende leuke oefeningen om deze technieken onder de knie te krijgen. We maken gebruik van pionnen, banden en stokken als hindernis, een soort hindernisbaan.

Al schaatsend de puck met de stick voortbewegen is een van de meest opwindende onderdelen van ijshockey. Niet alleen vooruit schaatsend maar ook de tegenstander omspelen en naar de goal! Zodra je het schaatsen enigszins beheerst wordt er begonnen om dit te oefenen. Elkaar toespelen van de puck (passing) maakt ijshockey tot een echte teamsport. Een pass over het ijs gaat veel sneller dan schaatsen met de puck. Dit maakt ijshockey tot de snelste teamsport. Passen moet nauwkeurig en vergt veel oefening. Dit wordt gecombineerd met schaats oefeningen en het voortbewegen van de puck. Schieten op het doel, over het ijs of omhoog, de goalie passeren. Dat moet je beheersen om doelpunten te kunnen maken.

Al deze vaardigheden met de stick gaan we eerst ‘off-ice’ oefenen met de stick en een balletje. Dat gebeurt aansluitend aan de ijstraining gedurende 30 minuten. Hierdoor gaat het stick handelen op het ijs een stuk sneller.

We starten met de ijshockeytraining eind september en eindigen eind februari. Je kunt gedurende het hele seizoen instromen.pf0201

Een ijshockey uitrusting is verplicht. Deze kun je bij ons huren (onder voorbehoud van beschikbaarheid). Het huren van een tas met ijshockey uitrusting kosten € 25,00 per seizoen.  Als borg voor de tas met uitrusting vragen wij € 50,00. De borg krijg je terug wanneer je de tas met uitrusting weer bij ons inlevert aan het einde van het seizoen.. Je moet wel zelf voor schaatsen zorgen. Als je schaatsen moet kopen, vraag ons dan even om advies!

Na een seizoen ijshockey training zijn er verschillende mogelijkheden om verder te gaan. Je gaat dan trainen bij je eigen leeftijd groep. Je kunt:

  • training lid worden: 2 keer per week 1 uur ijstraining.
  • wedstrijd lid worden: 2 keer per week 1 uur ijstraining met aansluitend 30 minuten off-ice training en meedoen in de landelijke ijshockey competitie in jouw leeftijd klasse.

Voor meer informatie zie: Carrière als ijshockeyer?

Hoofdsponsoren