Learn to play

Het Learn to play programma richt zich op kinderen zonder schaatservaring met een leeftijd tot zo’n 10 jaar. Het programma is gebaseerd op een plezierige en ontspannen manier aanleren van de basisvaardigheden voor ijshockey, de kinderen moeten vooral plezier hebben. Die basisvaardigheden zijn: schaatsen en stickhandling. De kinderen in de leeftijd tot 10 jaar leren en beleven de sport heel anders dan volwassenen. Plezier, actief bezig zijn en meedoen in een groep is belangrijker dan winnen. Kort oefenen en herhaling is belangrijker dan lang achter elkaar trainen.

We spelen en trainen niet op een heel veld, dat is veel te groot voor de kinderen. We trainen ‘cross-ice’. De ijsbaan is daarbij verdeeld in 3 zones, elke zone is één-derde van het normale ijsoppervlakte. De lengte is daarbij 30 in plaats van 60 meter.  Daardoor kan er in kleinere groepen geoefend worden, de spelers hebben meer contact met de puck en er kunnen meer oefeningen gedaan worden tijdens een training.

Voor elke sport is het goed als er op jonge leeftijd gestart wordt met een breed georiënteerd training programma. Zo ook bij het Learn to play programma. De nadruk van de training ligt bij de ontwikkeling van algemene en basis motoriek en technische vaardigheden. Pas als de speler deze basisbeginselen beheerst en ouder is wordt begonnen met team tactiek en het winnen van wedstrijden.

pf0302Er is een oefenprogramma waarbij elke oefening en les de basis vormt voor elke volgende. Alle trainingen zijn beschreven. Iedere training heeft een specifiek doel waarbij nieuwe vaardigheden worden geïntroduceerd en op andere vaardigheden wordt voortgeborduurd.

Diverse leuke spelletjes vormen een onderdeel van een training om het leerproces te verbeteren. Later worden ook wedstrijdjes gespeeld.

Het programma kent een opbouw in 4 niveaus: level A, B, C en D. Het is een leuk, afwisselend  en uitdagend programma voor beginnende spelers. Als dat goed doorlopen is, dan is er een goede basis om op voort te bouwen.

 

Een onderdeel van het Learn to play programma zijn mini toernooitjes. Teams spelen tegen elkaar. In een wedstrijd in de praktijk brengen wat je geleerd hebt, dan valt het kwartje vaak! Er wordt geen competitie stand bij gehouden, geen statistieken, het zijn vriendschappelijke wedstrijdjes.

De wedstrijdjes zijn van een goede stimulans om met de trainingen extra je best te doen.

Hoofdsponsoren