Stoere uitrusting

Bij ijshockey kun je (en dat gebeurt zeker, het hoort erbij) op het ijs vallen, een puck met hoge snelheid tegen je aan krijgen, een tik van een stick krijgen of een schaats tegen je aan krijgen. Om blessures te voorkomen moet je goed beschermd zijn. Daar is de ijshockey uitrusting voor.

Tijdens de ijshockey trainingen en wedstrijden moet iedere speler een ijshockey uitrusting aan hebben. Deze bestaat uit een zweet pak, toque, nek band, body, elleboogbeschermers, scheenbeschermers, broek met bretels, helm, handschoenen, sokken, shirt en schaatsen. Daarnaast heb je een stick nodig en een grote tas om alles in te vervoeren.

Er is een uitrusting voor spelers en een uitrusting voor goalies. Goalies hebben in plaats van scheen beschermers leggars (veel groter), in plaats van de handschoenen een vanger en een blocker, de body is veel steviger en heeft elleboog beschermers aan de body vast zitten, een speciale goalie helm en een speciale extra brede stick.

Hieronder zie je hoe spelers zich aankleden. Voor het aankleden heb je zo’n 15 tot 20 minuten nodig. Bij de U8 en de U10 helpen de ouders, vanaf de U12 kleden de spelers zich helemaal zelf aan.

Een uitrusting moet goed passen. Je moet er rekening mee houden dat je om de twee seizoenen een nieuwe uitrusting nodig hebt, je groeit ten slotte. Hoe ouder je wordt, hoe steviger de uitrusting moet zijn. Hij moet meer beschermen. Hoe steviger de uitrusting hoe duurder. Voor beginnende ijshockey spelers zijn er beginner sets te koop. Maar al met al moet je wel rekenen op zo’n € 550,– voor een complete beginners uitrusting. Als je gebruikte uitrusting kunt kopen kan dat de helft schelen!

We hebben een uitrusting uitleen voor spelers tot 12 jaar. De kosten voor een uitrusting bedragen € 100,– per seizoen. Wel moet je zelf voor een zweet pak, toque, nek band, sokken, shirts en schaatsen zorgen.

Hoofdsponsoren