Wat betekent het voor de ouders?

De meeste kinderen kunnen niet even op de fiets naar ijshockey. Je moet een grote tas meenemen met je uitrusting, een lange stick, allemaal lastig op de fiets. Daarnaast is er in de regio Nijmegen maar één ijsbaan. De volgende ligt in Den Bosch, Utrecht of Eindhoven. Dat betekent dat je doorgaans met de auto naar ijshockey gebracht moet worden.

Je moet als jonge speler ook geholpen worden met het aantrekken van de uitrusting en je schaatsen. Dat lukt de meeste kinderen pas helemaal zelfstandig vanaf de U12.

Wedstrijden zijn door het hele land. De wedstrijd duurt zo’n 2 uur, 2 à 3 uur heen en terug rijden, al met al ben je gauw zo’n 3 tot 5 uur onderweg op de zaterdag of op de zondag.

Dat betekent dat je twee tot drie keer per week voor de trainingen en zo’n 20 wedstrijden gedurende het seizoen met je een van je ouders op pad bent. Het kost hen dus ook veel tijd.

Gelukkig zijn er op alle ijsbanen cafés waar je een kopje koffie kunt krijgen en het wat warmer is dan op de tribune. Maar, het is ook leuk om naar de trainingen en de progressie van de kinderen te kijken. Je kunt natuurlijk ook een boek of je tablet meenemen.

We hebben ook vrijwilligers nodig voor verschillende zaken binnen de vereniging.

Tijdens wedstrijden fruit klaarmaken en drinken voor de teams en de officials, twee mensen voor in de staf bank, mensen voor de wedstrijd administratie, iemand voor de muziek.

We hebben mensen nodig voor onze uitrusting uitleen (administratie, reparatie, opbergen), promotie van ijshockey (verschillende evenementen gedurende het seizoen), official scorers, team begeleiders, scheidsrechters, video opname wedstrijden, ledenraad, kascommissie, wedstrijd analyses. Kortom er is voldoende voor ouders die een bijdragen willen en kunnen leveren!

Veel zaken kunnen tijdens trainingen gedaan worden, sommige functies worden gedurende wedstrijden uitgevoerd.

Daarnaast geven we ‘les’ tijdens trainingen: hoe ‘de klok’ te bedienen tijdens wedstrijden, official scorers opleiding, spelregel uitleg, team besprekingen, info over NIJB, info over Lear to play, trainings aanpak.

Dus ouders: ja, je bent er veel tijd mee kwijt, maar meer dan met voetbal? We doen veel, er wordt veel georganiseerd en we hebben veel hulp nodig. Dat resulteert in een intensieve groep betrokken ouders met veel saamhorigheid.

Hoofdsponsoren