10x
5x
1x
1x

Na 10 jaar weer in bekerfinale, Nijmegen onderweg naar finale in Den Haag

Bestuur
10 januari 2019

De Ahoud Devils hebben in een spectaculaire wedstrijd het beslissingsduel in Leeuwarden tegen de Unis Flyers Heerenveen met een 1-3 overwinning naar zich toegetrokken. Voor het eerst in 10 jaar tijd kan de 4-voudig bekerwinnaar zich gaan opmaken voor de finale in en tegen Den Haag op 3 februari. De Nijmegenaren wonnen het beslissingsduel dik verdiend via doelpunten van captain Levi Houkes en 2 goals van de onverwacht eerder van een blessure teruggekeerde Canadees RJ Reed. 

Voor het eerst sinds lange tijd kregen beide teams van de arbitrage de ruimte om gewoon te ijshockeyen, een weergaloze strijd, af en toe op het scherpst van de snede, vanaf de eerste minuut tot en met de laatste seconde spanning.

De Friezen begonnen zoals gebruikelijk erg sterk aan de wedstrijd. De eerste 8 minuten waren de Flyers absoluut de bovenliggende partij. De Ahoud Devils, underdog in deze beslissingswedstrijd mede door de schorsingen van Nick de Jong en Jim Gudden, weet inmiddels dat als je de eerste fase tegen de Friezen doorkomt, er vanzelf mogelijkheden ontstaan. Vanaf het moment dat de Devils in de 10e minuut de score opende via Levi Houkes, kantelde de wedstrijd naar een gelijkwaardige strijd. Nijmegen eindige de eerste periode met een man minder, een straftijd die nog doorliep tot in de tweede periode. Heerenveen maakte daar handig gebruik van en maakte in de 22ste minuut de gelijkmaker via Ronald Wurm. 

In het laatste gedeelte van de tweede periode liep Unis Flyers tegen 2 straffen aan, Tod Ratchford en Mark Hoekstra zaten op de strafbank en de topscorer van Nijmegen RJ Reed herstelde de voorsprong in de dubbele powerplay, 1-2.

Ook de Nijmegenaren liepen tegen een aantal straffen op, tot 3 maal toe bleek echter de penalty-kill van de Devils veel effectiever dan de powerplay van de Flyers. Een weergaloze goalie Deniz Mollen hield zijn doel schoon, waardoor de 1-2 voorsprong de derde periode in werd gebracht.

Het slotakkoord was weer van de Devils. In de 53ste minuut scoorde RJ Reed de 1-3 in een periode dat de Devils een aantal powerplays tegen kreeg. Heerenveen, een team vol routiniers, imponeerde in de power-play zeker niet. 

Met deze overwinning vult de club de torenhoge ambitie gedeeltelijk in. Men wilde dit seizoen 2 van de 3 mogelijke finales halen, nummer  is dus binnen. Komende vrijdag spelen de Devils voor de competitie de  thuiswedstrijd tegen de medefinalist Cairox Den Haag. Een waar voorproefje voor de finale op zondermiddag 3 februari. Voor tickets, klik op onderstaande banner en boek uw ticket voor 9 Euro per stuk

Hoofdsponsoren