Nederlandse versie IIHF Spelregelboek 2021 – 2022

3 september 2021

De scheidsrechterscommissie van IJshockey Nederland heeft sinds april van dit jaar veel werk verzet om de originele Engelstalige IIHF Unified Rule Book 2021 – 2022 te vertalen naar het Nederlands.

Via de email is door de scheidsrechterscommissie hierover het volgende bericht:

“Beste collega scheidsrechters en lokale scheidsrechter coördinatoren,

Met trots kan ik jullie de Nederlandse vertaling van de Unified Rule Book van de IIHF mailen.

Sinds april zijn Noud van Berkel en Dick Passchier, die ook de vorige versie van de IIHF hebben vertaald voor IJNL, reeds bezig met de eerste versie die we hadden ontvangen. Diverse versies en aanpassingen vanuit de IIHF verder, kunnen we namens IJNL jullie de Nederlandse vertaling aanbieden. Onze dank gaat uit naar Noud en Dick die hieraan een grote klus hebben gehad.

De IIHF heeft reeds aangegeven met een aangepaste versie te komen in 2022 aangezien er nog wat onduidelijkheden, tegenstrijdigheden en dubbelingen in staan. Bij een aantal spelregels staat een sterretje (*) en dat geeft aan dat IJNL (gedeeltelijk) afwijkt van deze regel.
Bij onduidelijkheden of tegenstrijdigheden zal altijd het origineel van de IIHF leidend zijn, tenzij een regel met een *.

Bij vragen, schroom niet en mail ons. Daarnaast sla deze versie op als scheidsrechter en voor alle coördinatoren, deel het binnen je club en zeker ook met je clubscheidsrechters. Op het gedeelte van TeamStripes op ijshockeynederland.nl komt de nieuwe versie ook te staan.

Met vriendelijke groet,

www.nijb.nl/teamstripes

Martin de Wilde
Referee in Chief”

De Nederlandstalige versie kan hier worden gedownload:
2021 09 02 IIHF Spelregelboek 2021-2022 – Nederlands

Hoofdsponsoren